EUDTjek skal fremme dialog mellem skole, praktikvirksomhed og lærling

4. april 2017

TUR har udviklet et gratis IT-system til transportuddannelser, der skal fremme dialogen mellem skole, praktikvirksomhed og lærling samt synliggøre den praktikansvarliges rolle i at klæde lærlingen på til svendeprøven.

LUU-Nyt IT-system skal fremme dialogen mellem skole, praktikvirksomhed og lærling

Flere undersøgelser har vist, at manglende sammenhæng mellem skole og praktik ofte er årsagen til, at lærlinge falder fra i løbet af deres uddannelse. Derfor har TUR udviklet et gratis IT-system med navnet 'EUDTjek'.  

Hvad er EUDTjek?

EUDTjek er et IT-system, der skal erstatte den eksisterende uddannelsesbog. Det skal ses som et værktøj, der kan sikre at lærlingen kommer godt igennem uddannelsen ved både at give klarhed over uddannelsesforløbet, men også ved at sætte fokus på bedre dialog mellem skole og virksomhed. EUDTjek skal også synliggøre den praktikansvarliges rolle i at klæde lærlingen på til svendeprøven, samt hvilke øvelser der skal fokuseres på i løbet af praktikperioderne.

Ud over uddannelsesbogen skal EUDTjek også give et brugervenligt og nemt overblik over de lærlingedata, der er mest relevante for virksomheden:

  • Skolekvalifikationer
  • Skoleperioder
  • Fravær

I udviklingen af EUDTjek har der været fokus på at minimere det administrative arbejde. Derfor trækker systemet automatisk data om skolekvalifikationer, skoleperioder og fravær fra EASY-A. Det gøres inden for rammerne af EU's regler om datasikkerhed, der træder i kraft i 2018.

Hvornår kommer skolerne i gang med at bruge EUDTjek?

Skolerne kan begynde implementeringen af EUDTjek i april, så de er klar til at bruge systemet umiddelbart efter sommerferien 2017. Uddannelseschefer på transportuddannelserne er inviteret til såkaldte kick off-møder, hvor TUR fortæller i dybden om systemets funktioner samt, hvordan det kan implementeres på skolerne.

Hjælp til at komme i gang

Frem til sommerferien har TUR en ekstra-ressource tilknyttet arbejdet med EUDTjek. Derfor tilbydes der support i ekstraordinær omfang til de skoler, der er klar til at påbegynde implementeringen af EUDTjek i maj måned. Tilbuddet kommer til at gælde fem skoler, og går efter først til mølle-princippet.  

- TUR

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag