Prøver i AMU: Nu er de første prøver klar

21. december 2018

Mere end 50 AMU-prøver inden for TURs område er nu udviklet og klar til afholdelse fra den 1. januar.

Proever -i -AMU-Nu -er -de -foerste -proever -klar

TUR har i løbet af 2018 arbejdet med en større uddannelsesgennemgang af AMU-programmet inden for transportområdet. Dette har blandt andet betydet, at TUR har taget fat på udviklingen af prøver til samtlige AMU-kurser, der ikke i forvejen afsluttes med en prøve.

- Fra den 1. januar 2019 vil de første prøver være klar til brug for skolerne, og frem til udgangen af 2019 vil der blive udviklet prøver til resten af AMU-kurserne, siger Michael Andersen, chef for Multitest i TUR.

Hvornår skal der afholdes prøve?
Fra den 1. januar 2019 skal der afholdes prøve, hvis prøven findes en måned før, uddannelsen starter. Det vil sige, at der er indbygget en karenstid på en måned, fra prøven er registreret i uddannelsesadministration.dk, til det er obligatorisk for deltagerne at aflægge prøve.

- Karenstiden giver skolerne tid til at forberede sig på, at der skal gennemføres en prøve i forbindelse med de berørte AMU-kurser, fortæller Michael Andersen.

Dog vil prøverne for TURs vedkommende være klar i TURs online prøveplatform, Multitest, lige så snart prøven er færdigudviklet.

- Vi stiller prøverne gratis til rådighed for skolerne, så der er ingen grund til at vente med at komme i gang. Det kan være godt for både de administrative medarbejdere og faglærerne, at blive fortrolige med prøveafviklingen inden det bliver obligatorisk, siger Michael Andersen.

- Der er ingen grund til at holde sig tilbage. Vi står klar til at hjælpe og vejlede skolerne, så de kommer godt i gang.

Hvilke AMU-kurser skal afholdes med prøve?
Det vil fremgå af Uddannelsesadministration, hvilke AMU-kurser, der har en prøve tilknyttet. For alle prøver vil der være en beskrivelse af prøvegrundlaget, prøveformen, bedømmelseskriterier mm. Undervisningsministeriet har desuden meldt ud, at det vil fremgå af ”ugens rapport”, som sendes til skolerne hver uge, hvilke nye kurser, der er blevet prøvebelagt.

- Inden for TURs område vil der desuden blive lagt en opdateret liste på hjemmesiden tur.dk, så skolerne kan få det fulde overblik over prøver på kurser inden for transportområdet, afslutter Michael Andersen.

 

- TUR

Se hvilke AMU-kurser, der er klar til at blive afholdt med prøve på tur.dk

Læs også: "Afsluttende prøver i AMU rulles ud fra den 1. januar"

facebook twitter