Certifikater til gaffeltruck og kraner skal være gyldige

25. februar 2011

Kran- og gaffeltruckkurser skal være udstedt efter deltagelse på et AMU-kursus og aflæggelse af prøve. Kursusbeviset skal henvise til, at Arbejdstilsynet har godkendt kurset. Det gør DI Transport klart i ugens nyhedsbrev.

Der har de senere år været et par sager med kursusvirksomheder, som har tilbudt gaffeltruckkurser, uden at de har haft ret til at udstede et gyldigt certifikat. På det seneste har en svensk kursusvirksomhed været på banen med kurser, som ikke giver ret til gaffeltruck-certifikat. Men kran- og gaffeltruckkurser kan kun udstedes efter deltagelse på et AMU-kursus og aflæggelse af prøve, understreger man hos DI Transport.

Et certifikat til gaffeltruck eller kraner bliver ikke forældet. Hvis en medarbejder mister sit certifikat, kan man få et nyt ved at henvende sig til den skole, der har udstedt det.

DI anbefaler, at man opbevarer kopier af medarbejdernes certifikater i personalemappen. På den måde kan man som virksomhed også sikre sig, at der er tale om et gyldigt certifikat.

For mere information kontakt chefkonsulent i DI og formand i TUR Niels Henning H. Jørgensen, tlf.: 3377 4821, mail: nhhj@di.dk.

-TUR

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag