”En fortælling om AMU” - en vigtig bog for alle med interesse for AMU

8. maj 2013

En ny bog med fokus på AMU er netop udgivet. Den byder på en spændende gennemgang af AMU-systemets historie fra 1960 til i dag. 

"En fortælling om AMU" beskriver de mange forandringer hele dette meget succesfulde uddannelsessystem har gennemgået, dets betydning for det danske arbejdsmarked og samtidig de nuværende udfordringer, som aktuelt er målrettet uddannelse af kortuddannede og ledige.

Arbejdsmarkedsuddannelserne i en verden af forandring
"En fortælling om AMU" er således historien om store ændringer på det danske arbejdsmarked i perioden fra 2. verdenskrigs afslutning til i dag. Det er historien om de mange, mange arbejdere - ikke-faglærte og faglærte - der igennem et AMU i stadig udvikling har fået uddannelser, som har været med til at give dem bedre muligheder for et aktivt arbejdsliv på et omskifteligt arbejdsmarked.

Det er også historien om et skolesystem med nogle meget engagerede medarbejdere og ledere, der igennem årene har arbejdet for at tilrettelægge og gennemføre uddannelser, der giver mening for både kursister og virksomheder.

Og det er historien om "Den danske model", hvor arbejdsmarkedets parter i samarbejde med de centrale myndigheder og lokalt på skolerne har spillet en væsentlig rolle for udvikling og opbakning til AMU.

Endelig er fortællingen om AMU også historien om de grundlæggende forandringer, som styringen af den offentlige sektor har gennemløbet i årene fra 1960 til i dag.

Hvad skal der ske med AMU i fremtiden?
I løbet af fortællingen om AMU bliver samspillet mellem udviklingen på arbejdsmarkedet og udviklingen af AMU hele tiden analyseret og problematiseret, og i det afsluttende kapitel giver forfatterne et samlet bud på, hvad der skal ske med AMU i fremtiden. Bogen er derfor ikke kun en kilde til viden om AMU, men også et aktivt indspil i diskussionen om den fremtidige udvikling, så AMU kan være med til at sikre, at også de kortuddannede har en chance på det globaliserede arbejdsmarked.

"En Fortælling om AMU" er skrevet af tidligere uddannelsesdirektør i Undervisningsministeriet Villy Hovard Pedersen, forskeren Morten Lassen fra Aalborg Universitet og konsulent på AMU-området Susanne Andresen.

Bogen kan på det varmeste anbefales og kan erhverves via Aalborg Universitetsforlag til en pris af kr. 249,00.

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag