Ledige sikret job som buschauffører via nyt uddannelsesforløb

26. februar 2014
86 ledige er netop blevet sikret beskæftigelse efter at have gennemført et nyudviklet uddannelsesforløb for servicebuschauffører.

Uddannelsesforløbet er tilrettelagt som en del af projektet "NT til for dig" og gennemføres i et tæt partnerskab mellem nordjyske busentreprenører, Nordjyllands Trafikselskab (NT) og AMU Nordjylland.

Uddannelsen er særligt målrettet ledige, og deltagerne er garanteret job efter gennemført uddannelse. Deltagerne får den nyeste viden inden for området, og undervisningen er nøje tilrettelagt ud fra de ønsker, som busentreprenørerne har til nye medarbejdere. 

Fokus på kundeservice
AMU Nordjylland lægger hus til uddannelsen, hvor udviklingskonsulenter fra Team Support og transportfaglærere står for undervisning i henholdsvis service og kørsel. Forløbet varer 8 uger og er en videreudvikling af den traditionelle 6 ugers kørekortsuddannelse for buschauffører. I de 2 ekstra uger sættes der fokus på god service og kundebetjening, idet målsætningen inden for branchen er at imødekomme behovet for øget serviceadfærd - og dermed gå fra driftsvirksomhed til servicevirksomhed.

Uddannelsen er desuden blevet godkendt som arbejdsmarkedsuddannelse og kan derfor udbredes på landsplan.

- Vores nye uddannelseskoncept rammer ind i et behov, som NT og deres entreprenører ikke er alene om at have. Det er en blåstempling af uddannelsesforløbet, at både TUR og Undervisningsministeriet anbefaler det som et brancherettet efteruddannelsesforløb, fortæller Henrik Johannesson, centerchef fra AMU Nordjylland.

Læs mere om projektet i pressemeddelelsen fra AMU Nordjylland - klik her.

TUR har under overskriften "Ny i bussen" udarbejdet et forslag til, hvilke kurser uddannelsesforløbet kan basere sig på. Se det på amukurs.dk - klik her.

-TUR
facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag