Håndtering af ventelistesituationen på AMU Hoverdal

1. juli 2014

Efterspørgslen på kurser og efteruddannelse inden for mobilkranområdet er steget markant gennem de seneste år.

AMU Hoverdal
At behovet for kurser inden for mobilkranområdet er vokset, mærker man tydeligt på AMU Hoverdal i Spjald. Her uddanner man årligt 1.600 personer inden for kran-, kedelpasser- og ventilationsområderne. Rundt regnet indkvarteres 70 procent af disse på skolens internatafdeling, der rummer 67 værelser.

Mobilkranområdet har ændret sig fra at være et meget lille uddannelsesområde for nogle få år siden til nu at ekspandere grundet flere meget store anlægsarbejder i Danmark. Det fortæller forstander på AMU Hoverdal Kim E. Hansen, der yderligere kan berette, at AMU Hoverdal inden for de seneste to år som et resultat heraf har øget antallet af elever pr. hold fra 9 til 10 deltagere, mens udbuddet af hold pr. år er øget fra 8 til 9.

Skolen har desuden iværksat uddannelse af en ekstra faglærer, som kan indgå i undervisningen til efteråret, så skolen bliver fleksibel på de to kranområder (mobilkran og tårnkran).

- Der er i øjeblikket en venteliste på 50 personer, der ønsker at tage et kursus i mobilkran på 4 uger. I skolens visitation tager man hensyn til de beskæftigede i mobilkranbranchen. Man spørger ind til, hvor hurtigt deltagere kan stille og ved meget sene afbud, indkalder skolen en fra denne venteliste. Erfaringsvist er det altid lykkedes os at finde en plads relativ hurtig til en virksomhed med et presserende behov, fortæller Kim E. Hansen, der også kan berette, at der i øjeblikket er 10 virksomheder, der har bedt om at få plads hurtigst muligt - dvs. 18 pladser i alt. Ud af disse 18 er 7 blevet tilbudt en plads. Ud af disse 7 har 3 dog ikke ønsket at tage imod tilbuddet.

Etablering af LUU for kranområdet
AMU Hoverdal er i øjeblikket i gang med at etablere et LUU for kranområdet for på den måde at have den helt tætte kontakt til branchen og dens behov. Desuden har skolens bestyrelse netop besluttet, at der skal købes en ny mobilkran i løbet af 2015 – dette for at være opdateret med den seneste teknologi på området. Kim E. Hansen fortæller om dette indkøb:

Vi forestiller os, at denne kran skal have det udstyr, der kræves nu og i fremtiden, som f.eks.:

  • Elektroniske lastdiagrammer
  • En simulator, der er i stand til at anskueliggøre de udfordringer, der er i en moderne kran, så kranførere med en ældre uddannelse kan opdateres til den moderne teknik.
  • Simulering af løfteopgaven
  • Nye bomsystemer

Om skolen i øvrigt
AMU Hoverdal ligger i et meget naturskønt område i Vestjylland. Dagkort til lystfiskeri i Hover Å kan købes på skolen. For motionister og naturelskere har skolen cykler, som udlånes, ligesom der er indrettet motionsrum i skolens foredragssal. I Spjald, ca. 5 km. herfra, ligger der et professionelt fitnesscenter.

-TUR

 

 

 

 

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag