Chaufførkonference 2014

11. juni 2014

Chaufførkonferencen havde i år samlet 85 undervisere og ledere fra 22 forskellige skoler inden for vejgodstransport- og personbefordringsområdet.I år kunne programmet byde på en orientering om den nyeste teknologi inden for store køretøjer, et indlæg der blev afholdt af Claus Henrik Jensen, Volvo. Der var nyheder om og undervisningsmaterialer til Grundlæggende kvalifikationsuddannelse ved Jes-Peter Nielsen fra TUR, som ligeledes informerede om de seneste nyheder fra TUR Forlag.

Johnny Bengtson fra Trafikstyrelsen kunne berette om, hvad der rører sig inden for sit område, og deltagerne fik også mulighed for også at hilse Michael Igelski, som er ny medarbejder og inspektør i Trafikstyrelsen og som skal bistå ved tilsynsarbejdet fremover. Som noget nyt i år tæller deltagelse i chaufførkonferencen for 0,5 dag i forhold til Trafikstyrelsens krav til faglærernes kvalifikationer/uddannelse.

Corina Roig orienterede om ”Buspassagerernes forventninger til chaufførens kundeservice”, en analyse som analysevirksomheden Alumbra havde gennemført. Efter middagen var der mulighed for at høre et oplæg om ”Energirigtig kørsel på en ny og innovativ måde” Ved Lilli Larsen og Henrik Tørring. Det benyttede de fleste sig af, og her så og hørte vi om, hvorledes bl.a. droner indgik i et projekt med 10 ugers kursus, der netop er gennemført for 70 buschauffører fra busselskabet Nobina  http://www.tv2east.dk/artikler/buschauffoerer-paa-kursus

Hans Christiansen gav en samlet orientering på det generelle og tværgående plan for TURs område, og herefter var der nyt fra personbefordring ved Kitte Verup og fra vejgodstransport ved Ellen Ellehammer.

Jacob Formann, der både er uddannet mekaniker og advokat, fortalte om et så alvorligt emne som chaufførens retsstilling, og dette på en meget levende og underholdende måde.

Vi blev alle lidt klogere på ny teknologi, jura, undervisning med brug af droner og en masse andre spændene emner. Tak til alle deltagere – tak til alle oplægsholdere.

Materialer fra konferencen kan downloades via dette link - klik her.

Vi ses på næste års chaufførkonference, der afholdes den 11. - 12. maj 2015 - sæt krys i kalenderen allerede nu.

-TUR

 

 

 

 

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag