DM i Skills

23. oktober 2014

Der vil også blive sat spot på transportuddannelserne, når de danske håndværksfag skal dyste om guldet til DM i Skills 2015.

Dm truck

DM i Skills er de årlige danmarksmesterskaber i håndværksfag, hvor elever kæmper om at blive de bedste i deres fag. Værtsskabet går på skift, og i år er Region Hovedstaden, Københavns Kommune og erhvervsskoler i regionen gået sammen med organisationen SkillsDenmark om at afholde DM i Skills. Det foregår næste gang i Bella Center på Amager den 8.-10. januar 2015.

Cargo Cup på DM i Skills
Transportuddannelserne inden for lager-, chauffør- og redderområdet vil være repræsenteret ved DM i Skills som demonstrationsfag. Det vil sige, at dygtige lærlinge fra de forskellige fag vil demonstrere dele af uddannelsen i forskellige øvelser. Dog ikke som deciderede konkurrencer. De besøgende kan derfor også blive klogere på, hvilke muligheder en uddannelse inden for transportområdet kan tilbyde - og man kan selv få lov at prøve forskellige øvelser. Blandt andet kan man få lov at køre en tur i en lastbilsimulator.

Derudover løber det endelige opgør i Cargo Cup af stablen til DM i Skills - Cargo Cup er folkeskolelevernes dyst i transportspillet Cargo Dynasty, hvor de dygtigste udtages og går videre til DM i Skills i løbet af efteråret 2014.

Om DM i Skills

  • DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.
  • Omkring 260 unge deltager og de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.
  • Næste DM i Skills finder sted den 8.-10. januar 2015 i Bella Center i København, hvor der forventes omkring 50.000 besøgende.
  • DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen - heriblandt grundskoleelever - erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder

Download programmet for DM i Skills 2015, der indledes med en åbningsceremoni den 8. januar kl. 9.00, hvor blandt andet statsminister Helle Thorning Schmidt holder åbningstale - klik her.

-TUR

 

 

 

 

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag