Nyt projekt med fokus på energiøkonomisk kørsel for buschauffører

3. september 2014

Hvordan kan man intensivere uddannelsen i energiøkonomisk og defensiv kørsel for buschauffører med inddragelse af ny teknologi? Det vil TUR undersøge i et netop igangsat projekt, der skal afsluttes inden årets udgang.

Glad chauffør_citytrafik

Hvert år søger TUR om midler hos Undervisningsministeriet til at gennemføre projekter, der kan analysere og belyse områder, der er relevante for transportbranchen og som kan bidrage til at udvikle og vedligeholde branchens uddannelsestilbud.

I denne forbindelse har TUR netop iværksat en analyse, der blandt andet skal indsamle og undersøge erfaringer fra et projekt, som FCBO Formation Bus Opleiding i Belgien er i færd med at gennemføre. Projektet tester et nyt hardware/software system, som bruges i undervisningen af buschauffører og som underbygger en intensivering og udvikling af de metoder, der i dag anvendes i uddannelse af chauffører i energirigtig og defensiv kørsel.

Projektet skal derudover gennemføre tests og indsamle erfaringer i Danmark i forbindelse med både korte og længere uddannelsesforløb. Formålet er således at udvikle og beskrive en metode, som, over for chaufføren, kan dokumentere den gennemførte øvelseskørsel, således at chaufføren direkte kan lære af egne synlige erfaringer. I sidste ende skal projektet munde ud i en rapport, der beskriver en intensiveret metode og en pædagogisk tilgang for undervisning i energiøkonomisk og defensiv kørsel.

- TUR

 

 

 

 

 

 

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag