Ny FKB i AMU til bybus -og rutebilområdet

10. juni 2016

Den fælles kompetencebeskrivelse (FKB), der beskriver jobområdet inden for bybus-og rutebilområdet, er blevet revideret og har samtidig fået tilknyttet to nye AMU-uddannelser.

HTBusPhotoshop

Den tidligere FKB 2221 ”Personbefordring med bybus og rutebil” er blevet revideret og har fået nyt nummer. Med det nye nummer 2288 følger nyt indhold, der imødekommer jobområdets stigende efterspørgsel på chauffører med kompetencer til at udføre flere former for kørsel, herunder offentlig servicetrafik og befordring af syge, ældre og handicappede passagerer. 

De nye tilhørende arbejdsmarkedsrelevante kompetencer (TAK’ere), indeholder bl.a.  beskrivelser af personbefordring af syge og handicappede; rationel, hensynsfuld, sikker og energiøkonomisk kørsel; samt konkurrenceforhold, organisering og økonomi.

To nye AMU-uddannelser
Udover de reviderede beskrivelser i TAK’erne har FKB’en fået tilknyttet to AMU-uddannelser:

  1. ”Personbefordring med lille bus”, der varer 30 dage og giver kompetence til at føre personbil indrettet til befordring af over otte, men højst 16 personer foruden føreren, og med en længde på højst otte meter. AMU-uddannelsen er en hel ny uddannelse, der netop er blevet godkendt i forbindelse med godkendelsen af den nye FKB 2288 ”Personbefordring med bybus og rutebil”.
    > Læs mere om ”Personbefordring med lille bus”

  2. ”Ajourføring af chauffører i OST og BAB” på 3 dage er en ajourføring, der refererer til de tre såkaldte BAB-moduler (BAB står for befordring af bevægelseshæmmede). Denne uddannelse var tidligere alene tilkoblet FKB 2722 ”Specialbefordring af personer”.

Den nye FKB 2288 ”Personbefordring med bybus og rutebil” er godkendt pr. 24. 5.2016 og kan hentes på uddannelsesadministration.dk og på TURs hjemmeside >her

- TUR

 

facebook twitter