Trepartsaftale bringer os et skridt nærmere flere praktikpladser – men vi er ikke i mål endnu

22. august 2016

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har netop indgået en trepartsaftale om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft i hele Danmark. Med aftalen forpligter arbejdsgiverne sig på at oprette 8.000-10.000 ekstra praktikpladser, så det bliver mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse, skriver uvm.dk.

LagerTruckgladtype

Det økonomiske incitament skal synliggøres for virksomhederne
Aftalen indeholder en fælles målsætning om, at arbejdsgiverne årligt skaber flere praktikpladser – stigende mod mindst 8.000-10.000 flere praktikpladser årligt end i dag – så flere unge vælger og gennemfører en erhvervsuddannelse i brancher med behov for faglært arbejdskraft.

De mange praktikpladser skal realiseres gennem en række initiativer på praktikpladsområdet, der blandt andet skærper virksomhedernes økonomiske incitament til at oprette praktikpladser. I de brancher, der i særlig grad oplever vækst og behov for faglært arbejdskraft, oprettes særligt favorable fordelsuddannelser, hvor elever sikres bedre adgang til virksomhedspraktik.

Ikke i mål sådan lige
Aftalen er resultatet af et stort arbejde med at analysere området og finde løsninger og administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad, er tilfreds med det, man foreløbigt har nået - blandt andet fordi at aftalen rummer helt nye redskaber, der kan bidrage til at løse de udfordringer, der er med at skaffe den relevante arbejdskraft i fremtiden:

 - Jeg må dog understrege, at vi ikke er i mål endnu. Der udestår stadig et omfattende arbejde, så vi kan nå det ambitiøse mål om 8-10.000 flere praktikpladser. Det er en afgørende forudsætning for det videre arbejde, at vi bliver enige om, hvilken arbejdskraft virksomhederne får brug for i fremtiden, og hvordan vi udformer de konkrete virkemidler i aftalen, fortæller han.

Læs hele nyheden fra uvm. dk her

- TUR

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag