Yrkes SM netop afviklet

18. maj 2016

I sidste uge blev Yrkes SM afviklet i Malmø. Yrkes SM er den svenske udgave af DM i Skills. Her dystede bl.a. Sveriges 10 bedste transportlærlinge mod hinanden, og TUR var forbi på inspirationstur.

 

YrkesUdenfor

Det var blandt andet spændende at se hvordan konkurrencen i forbindelse med chaufførfaget løb af stablen udendørs. I flot solskin og blå himmel blev der bakket og parkeret og justeret, nøje overvåget af publikum. Også i konkurrencen med GT kørsel og lastsikring blev der arbejdet koncentreret. De 10 deltagere er fundet gennem 5 regionale konkurrencer, og der var både drenge og piger blandt disse.

PigerSweden

Der blev også lejlighed til at hilse på vores samarbejdspartnere fra TYA, ligesom der var tid til en snak med to af pigerne, som havde kvalificeret sig til at deltage i chaufførkonkurrencen:

”Det bedste med at deltage ved Yrkes SM er alle dem man lærer at kende, og vores supergode sammenhold. Det er helt klart en oplevelse, jeg tager med mig resten af livet”, fortæller Josefin, som er færdiguddannet lige om lidt med sin transportuddannelse. I Sverige tager går man enten i det almene gymnasium eller i det tekniske gymnasium, her der er en transportretning. Alt gymnasieretninger tager 3 år.

-TUR

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag