E-kursus skal sikre svinehygiejne

19. december 2017

Statens Serum Institut og Fødevarestyrelsen har udarbejdet et hygiejnekursus for personer, der håndterer levende svin i deres arbejde.

E-kursus -skal -sikre -svinehygiejne

Sygdomme og bakterier skal ikke med ud af stalden og køres rundt af lastbilen, når de transporteres. Derfor skal nyt e-kursus sikre, at der er styr på hygiejnen omkring grisene. Det nye kursus er udviklet af Rådgivningstjenesten for husdyr-MRSA på Statens Serum Institut for Fødevarestyrelsen.

Fra 1. januar forventes det, at en ny bekendtgørelse træder i kraft. I den forbindelse bliver kurset obligatorisk for stort set alle, der arbejder med levende grise, både ansatte i svinebesætninger, på samlested, marked eller på slagteri, samt for chauffører, der transporterer levende grise.

”Hygiejnekursus for personer der erhvervsmæssigt håndterer levende svin” er et e-læringsprogram med fokus på, hvordan man kan mindske risikoen for at sprede mikroorganismer fra stald til samfund.

Hvis man arbejder med levende svin, kan der logges på NemID for at få et kursusbevis, når kurset og den afsluttende test er gennemført.

- TUR

Gå til kurset her

Læs mere hos Statens Serum Institut

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag