Første ajourføringskursus for OST-chauffører afholdt hos AMUJUUL

7. september 2017

AMUJUUL lagde rammerne om det allerførste ajourføringskursus for chauffører i offentlig servicetrafik. Kurset blev gennemført som et pilotkursus i tæt samarbejde med Movia og TUR.

Foerste -ajourfoeringskursus -for -ost -chauffoerer -afholdt -hos -amujuul 

Et nyt AMU-kursus på tre dage til ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik blev afholdt for allerførste gang hos AMUJUUL i Roskilde den 29.-31. august. Kurset blev gennemført som et pilotkursus, hvor hensigten var at gennemføre kurset ud fra nogle fastlagte rammer og den vejledning, der er knyttet til uddannelsen, for på den baggrund at evaluere og justere tilgangen til undervisningen. 

Deltagerne på kurset var chauffører, der til dagligt udfører offentlig servicetrafik (flextrafik) under Trafikselskabet Movia. Jesper Henriksen fra AMUJUUL er faglærer og ansvarlig for gennemførelsen af kurset hos AMUJUUL. Han fortæller, at kurset forløb rigtigt godt og at deltagerne tog opgaven at agere piloter ved første prøveflyvning til sig:

- Vi er meget tilfredse med den måde kurset blev gennemført på. Deltagerne var meget engagerede og vi fik nogle gode og konstruktive tilbagemeldinger, som vi helt bestemt kan bruge fremadrettet.

Ajour med regler og energirigtig kørsel
Ajourføringskurset indeholder bl.a. en opdatering af chaufførerne i regelsættet om offentlig servicetrafik, ordninger for befordring af borgere med forskellige behov, samt kundeservice og ergonomi. Derudover ajourføres chaufførerne i førstehjælp og gennemfører teoretisk og praktisk undervisning i energirigtig kørsel.  

- Der var ingen tvivl om, at kursisterne fik meget ud af kurset, særligt den praktiske kørsel, hvor de skulle ud at køre energirigtigt. Det bidrog til nogle interessante diskussioner, som er yderst relevante for deres hverdag og de kommende krav om, at de skal kunne køre energiøkonomisk. Den største udfordring for os har været at få de praktiske køretimer til at gå op, men med en grundig planlægning, og med den vejledning, der skal følges, hænger det fint sammen, fortæller Jesper Henriksen.

AMUJUUL er allerede i gang med at planlægge den næste ajourføring, som afholdes den 25.-27. september. Der er stadig ledige pladser.  

Tilmelding her

- TUR

Fakta:
Målgruppen er chauffører, der udfører offentlig servicetrafik og som tidligere har gennemført modul 1 og 2 i den modulopdelte BAB-uddannelse: Introduktion til offentlig servicetrafik (1 dag) og Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer (2 dage). Trafikselskabet Movia stiller krav i deres udbudsbetingelser om at chauffører, der udfører offentlig servicetrafik skal gennemføre ajourføringskurset senest fem år efter de har gennemført modul 2. Flere trafikselskaber forventes at følge trop med samme krav.  

Læs mere om AMU-kurset Ajourf. af chauffører i offentlig servicetrafik

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag