Særarrangement om førerløse busser og uddannelse af operatører

28. september 2018

UCplus afholder særarrangement om uddannelse til fremtidens kollektive trafik, mobilitet og førerløse busser.

Saerarrangement -om -foererloese -busser -og -uddannelse -af -operatoerer 

Et særarrangement om førerløse busser finder sted på DTU i Lyngby den 9. oktober. Her får de besøgende mulighed for at opleve en af de førerløse busser og høre mere om mulighederne for at uddanne sig til operatør og få job i nogle af de første førerløse busser, der allerede nu kører på forsøgsbasis rundt omkring i Danmark.

UCplus og Autonomous Mobility har indgået et samarbejde om at uddanne de operatører, der skal køre med i de første førerløse busser, der forsøgsvis sættes på vejen i Aalborg, Nordhavn og Göteborg. Operatørerne tager buskørekortet på UCplus, da det kræves, at de har stort erhvervskørekort.

En rolle under udvikling
Til at begynde med skal operatørerne hovedsageligt indsamle data og fungere som værter i de førerløse busser, men med tiden er planen, at de i højere grad får en administrerende rolle bag en skærm i et centralt operatørcenter.

- Der kommer til at ske meget i den kollektive trafik og i transportbranchen generelt i de kommende år. Forandringerne kommer også til at have indflydelse på, hvilke medarbejdere der er behov for. I fremtiden vil medarbejderne i den kollektive trafik i stigende grad beskæftige sig med service, administration og teknik, vurderer direktør på uddannelsescentret UCplus, Jakob Thykier.

Autonomous Mobility er en af drivkræfterne i at drifte og lave forsøg med førerløse transportformer i den kollektive trafik i Danmark.

Læs mere og tilmelding til arrangementet

- TUR

facebook twitter