Positiv udvikling i antallet af praktikpladser

28. juni 2018

Betydeligt flere erhvervsuddannelseselever får praktikplads nu sammenlignet med, hvad tendensen har været tidligere.

Positiv -udvikling -i -antallet -af -praktikpladser

I de fire første måneder af 2018 blev der indgået lidt under 13.900 aftaler om praktikpladser. Det er 9 procent flere – eller omkring 1.100 – praktikaftaler end i samme periode i 2017. Hvis udviklingen fortsætter, er målet fra trepartsaftalen om 8.000–10.000 flere praktikpladser årligt inden for rækkevidde i 2018.

Tendensen med flere praktikpladser slår igennem på tre af de fire hovedområder. Der er oprettet flest nye praktikpladser på uddannelser inden for teknologi, byggeri og transport, hvor der blev oprettet over 800 flere pladser. Det svarer til en stigning på 14 procent.

- Det er afgørende for de næsten 50.000, der hvert år begynder på en erhvervsuddannelse, at de får en praktikplads hos en virksomhed. Derfor skal vi gøre alt for at holde fast i den gode udvikling. Særligt social- og sundhedsuddannelserne har været hårdt ramt den seneste tid. Derfor glæder jeg mig meget over, at stigningen også slår igennem på det område, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Praktikpladsområdet har stor bevågenhed i transportbranchen
Også inden for transportbranchen er der stor opmærksomhed på praktikpladsområdet. Parterne bag TUR - 3F Transport, DTL-A og ATL - er gået sammen om en indsats, der skal bidrage til at sikre praktikpladser til elever efter grundforløbet.

- Det første skridt er at sende et klart signal til de unge om, at der er en praktikplads i transportbranchen til alle, der vil og kan, siger Hans Kjeldgaard Christiansen, sekretariatschef i TUR.

Det er også i denne sammenhæng, at TUR søger en praktikpladskonsulent, der skal stå for at koordinere transportområdets praktikpladsindsats på tværs af transportskoler, elever og virksomheder. Indsatsen er målrettet erhvervsuddannelserne inden for den samlede transport-, logistik- og personbefordringsbranche.

- Vi ser rigtigt meget frem til at være mere med på banen, så vi i fællesskab kan være med til at sikre, at der er faglært arbejdskraft i transportbranchen i fremtiden, afslutter Hans Kjeldgaard Christiansen.

- TUR

Læs TURs stillingsopslag til praktikpladskonsulent

Læs hele nyheden om udviklingen i antallet af praktikpladser på Undervisningsministeriets hjemmeside  

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag