Chauffør- og administrativ konference afholdt i Kolding

17. maj 2018

Den 7.-8. maj blev to af TURs største konferencer for faglærere og administrativt personale afholdt: Chaufførkonferencen og den administrative konference.

Chauffoer --og -administrativ -konference -afholdt -i -Kolding
Søren Østergaard med sit oplæg om “Ungdomsliv i en præstationskultur”

Sol og blå himmel satte scenen for to af TURs største konferencer; chaufførkonferencen og den administrative konference, der blev afholdt på Hotel Koldingfjord den 7.-8. maj 2018.

Oplæggene på konferencen omhandlede aktuelle emner og problemstillinger, der vedrører branchen og skolernes rolle i denne forbindelse.

Ungdomskultur, vejvrede og de alvorlige ulykker
Der blev blandt andet sat fokus på emnet ungdomsliv og den kultur, der præger den arbejdsstyrke, der er på vej ind på arbejdsmarkedet. Her var det Søren Østergaard fra Center for Ungdomsstudier (CUR), der var inviteret til at give sit bud på, hvordan faglærerne kan hjælpe de unge på vej ind i voksenlivet og ud på arbejdsmarkedet. Der var også et indlæg fra Jesper Sølund fra Rådet for Sikker Trafik, som fortalte om vejvrede og de udfordringer, man som chauffør kan komme ud for i trafikken. Holger Delfs fra Arbejdstilsynet satte fokus på de alvorlige ulykker i vejgodsbranchen og på den adfærdsændring, der er behov for, hvis antallet af ulykker skal ned.

Positiv stress, nyt fra trafikstyrelsen og vognmandens syn på branchen
I den lidt mere muntre afdeling var Storm Steensgaard deltagende med et indlæg om, hvordan man bedst muligt sikrer arbejdsglæde og præstation, og hvordan man kan lære at styre sit indre stresskompas.

Peter Flensted fra Viggo Petersens eftf. A/S kom og fortalte hvordan han som vognmand ser branchens udfordringer med rekruttering og uddannelse af medarbejdere.

Derudover var der nyt fra TUR, Trafikstyrelsen og tre miniworkshops om test i AMU i Multitest, ny lovpligtig efteruddannelse samt om unges brug af sociale medier og hvad der præger deres valg af uddannelse.

Vi ses til næste år
TUR takker for den flotte opbakning til konferencerne og ser frem til næste år, hvor konferencerne afholdes den 22. - 23. maj 2019 på Hotel Koldingfjord.

- TUR

Hent præsentationerne fra dagen via dette link

facebook twitter

Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag