Ambassadørlærling udtaget til DM

20. februar 2019

DM for transportlærlinge giver de unge lærlinge en chance for at bevise deres høje faglige niveau. Vejgodslærlingen Jesper er stolt over at være udtaget.

Ambassadoerlaerling -udtaget -til -DM

Jesper B. Rasmussen går på godschaufføruddannelsen hos Syddansk Erhvervsskole i Odense og er i lære hos Alex Andersen, Ølund A/S. Derudover er han ambassadør for transportuddannelserne og udtaget til DM for transportlærlinge.

DM for transportlærlinge er en årlig fejring af de unge på chauffør- og lageruddannelserne, hvor landets dygtigste lager- og chaufførlærlinge bliver udtaget til at deltage i en række discipliner inden for deres transportfag. Transportskolerne udvælger selv de lærlinge, som skal deltage.

Høje kompetencekrav gør udtagelsen til en ære
Mesterskabet er med til at sætte fokus på de transportfaglige erhvervsuddannelser og er med til at demonstrere de høje faglige kompetencekrav, de unge lærlinge stilles over for i deres uddannelse.

Jesper er da også beæret og stolt over at være udtaget til DM og han synes, det er fedt at prøve noget nyt og spændende:

- Jeg glæder mig til at opleve DM og jeg glæder mig især også til at se de andre deltagere, som uddanner sig inden for det samme felt som mig. Det bliver spændende at se, hvad jeg er oppe imod, og hvor meget jeg kan i forhold til de andre, siger Jesper.

Jesper skal til svendeprøve dagen før DM og har tænkt sig at bruge svendeforløbet på skolen til at komme i topform til DM. Jespers bedste discipliner er kran og præcisionskørsel med trækker, men har det også fint med de resterende discipliner.

Jespers fremtidsdrømme er at komme ud og køre de rigtig store læs, når man kører specialtransport. Jo mere de fylder, jo større er udfordringen og Jesper er typen, der virkelig nyder udfordringer. Arbejdet som godschauffør er meget selvstændigt og Jesper nyder udfordringerne i, selv at skulle tænke sig ud af problematiske situationer.

- TUR

Læs mere om Jesper og de andre ambassadører for transportuddannelserne

Følg DM for transportlærlinge på Facebook

facebook twitter