Prøver i AMU: Hvornår skal der afholdes prøver?

17. januar 2019

Fra årsskiftet er der med den nye AMU-bekendtgørelse indført krav om afsluttende prøver i AMU. Men hvilke AMU-kurser skal afsluttes med prøve, og hvornår er kravet præcist gældende? Vi har samlet nogle svar her.

 Proever -i -AMU-Hvornaar -skal -der -afholdes -proever

I 2019 bliver der løbende udviklet og godkendt prøver til eksisterende arbejdsmarkedsuddannelser. Fra 1. januar 2020 skal alle AMU-kurser som udgangspunkt afsluttes med en prøve - med mindre de er fritaget for prøvekravet.

Hvor kan skolerne se, om et AMU-kursus skal afsluttes med prøve?
Når der bliver tilknyttet en prøve til et AMU-kursus, vil beskrivelsen af prøven kunne findes på udannelsesadministration.dk. Det vil desuden fremgå af den ugentlige rapport, som Undervisningsministeriet sender ud én gang om ugen, når der bliver tilknyttet en prøve til en uddannelse.

Skal der altid afholdes prøve?
Hvis der er tilknyttet en prøve, så er svaret ja, forudsat at prøven er tilknyttet uddannelsen senest en måned før afholdelsens påbegyndelse. Det vil sige, at hvis datoen for prøvens tilknytning i uddannelsesadminitsration.dk f.eks. er 1. januar, så skal der afholdes prøve, når uddannelsen påbegyndes 1. februar eller senere.

Hvordan afholdes prøverne?
Det er som udgangspunkt efteruddannelsesudvalgene, der fastsætter formen og indholdet i prøven. Prøver i AMU skal derfor afholdes i overensstemmelse med efteruddannelsesudvalgets beskrivelse samt de fastsatte regler for afholdelse af prøver.

Hvornår kan en uddannelse fritages for prøvekravet?
Et AMU-kursus kan fritages for prøvekravet, hvis der har været en aktivitet på under én årselev i det foregående kalenderår, eller hvis efteruddannelsesudvalget har fået dispensation for kravet om udvikling af prøve til uddannelsen. Også denne oplysning vil fremgå af rapporten fra uddannelsesadministration.dk.

Hvad med AMU-kurser hvor der allerede indgår prøver?
Uddannelser med myndighedskrav, såvel myndighedscertifikatuddannelser som branchecertifikatuddannelser, hvor der afholdes prøver på andet grundlag, eller hvor spørgsmålet om prøver på nogen måde er reguleret af den kompetente myndighed, organisation eller lignende, er fritaget for regelsættet om prøver i AMU. Her henvises i øvrigt til regler fastsat af den myndighed, der regulerer området.

- TUR

Se alle spørgsmål og svar om Prøver i AMU

facebook twitter