Links mm.
 

Sikkerhed og trafik i ind- og udland

Er du opmærksom?
Denne lille test kan afsløre, hvor opmærksom du er. Du skal bare følge instruktionerne, så er du i gang med det samme.

Færdselssikkerhedskommissionens handlingsplan
Handlingsplanen fra maj 2007.Her kommer færdselssikkerhedskomissionen med forslag til nye strategier og indsatsområder frem til 2012.

Sund og tryg på hjul
På siden "Sund og tryg på hjul i transportbranchen" kan du finde informationer og værktøjer til, hvordan sundhed, tryghed og trafiksikkerhed kan fremmes i transportvirksomheden.

Make roads safe
På verdensplan dræbes der 3000 voksne og 500 børn hver dag. Årligt bliver det til 1.2 millioner dræbte og 50 millioner sårede. På siden kan du bl.a. se video og statistik om de barske kendsgerninger, og hvad der kan gøres.

Vold og Job
Vold og trusler på jobbet er et stort problem for flere grupper i 3F. Men det er ikke synligt i statistikken over anmeldte arbejdsskader, fordi kun få episoder bliver anmeldt. Denne side handler om vold i transportbranchen, med fokus på taxi branchen.

Lands og brancheklubbernes informations og hjemmesider inden for transport
En foreningshjemmeside med faglige og trafikmæssige oplysninger som chauffører indenfor taxi-, bus- og godstransport kan have glæde af i dagligdagen.

Sikker Trafik
En portal om sikker trafik drevet af Rådet for Sikker Trafik.

Trafikken
Opdaterede trafikmeldinger fra Danmark og Europa. Der links til tog, fly og færger. Desuden bliver trafikken vist on-line med web kameraer forskellige steder i Danmark.

Truckerliv, en bog om chauffør livet
Poul Erik Hadberg beskriver i denne elektroniske bog sit liv som lastbilchauffør fra sidst i 70'erne til midten af 90'erne, og det er bestemt ikke kedeligt.

Statistikbanken
Vælg "Transport" i menuen til venstre for at få mere at vide om bla. færdselsuheld. Siden kan være lidt svær at komme i gang med, men rummer mange gode oplysninger. Ved at registrere sig som bruger kan man gemme sine søgeresultater.

NTF Sverige
På siden er der flere små videofilm. Prøv at se filmen om det "Det plötsliga stoppet". Det er en særdeles lærerig om film, hvad hastigheden betyder ved kollision med et træ.

Trafikliv
Trafikliv.dk handler om risikoadfærd og sikkerhed i trafikken. Siden henvender sig især til unge.
Du kan finde videoer om trafiksikkerhed ved at klikke på "mediearkiv".

Godssikring, månedends billede fra TIS
Konsekvenserne af dårlig lastsikring kan ses på denne Tyske side (Engelsk sproget). Hver måned vises det værste eksempel på dårlig surring med kommentarer.

Hjemmesiden drives af de Tyske forsikringsselskaber, og her findes masser af oplysninger om sikker surring og stuvning, nedenstående link er til hovedsiden:
http://www.tis-gdv.de/tis_e/inhalt.html

Træthed og bilkørsel
Det er farligt at være træt, når man kører bil. Denne lille video giver nogle gode råd om, hvordan du undgår at falde i søvn under kørslen. Videoen er på engelsk.

International Road Transport Union
Klik på "IRU slides" i menuen for at få adgang til de mange gode præsentationer om transport, forurening og sikkerhed i Europa.

Transport og miljø i EU
NOAH har lavet denne meget informative side om transport i Europa. Her er der facts om politik, transportmængder, miljø og ulykker.

 Nyheder

Nyhedsbrev - udgives hver fredag