EuroSkills 2008

De danske transportelever tog både guld, sølv og bronze med hjem, da der for første gang nogensinde blev afholdt EM i håndværksfag
den 18. - 20. september 2008 i Rotterdam.

I alt stillede Danmark op med seks deltagere inden for transport, hvoraf to chaufførlærlinge forvarede de danske farver i chaufførkonkurrencen og fire studerende fra Vejle Handelsskole og Niels Brock stillede op som et samlet landshold i transport- og logistikplanlæggerkonkurrencen.


Chaufførlærlinge
De to deltagere inden for chaufførdisciplinen blev fundet ved DM for transportlærlinge, der blev afholdt i Odense i april måned, 2008. Det var Peder Madsen fra Holstebro og Daniel Wallenius, fra Middelfart, der gik videre til EuroSkills. Her vandt de EM-guld i den samlede konkurrence, mens Peder i den individuelle konkurrence fik sølv og Daniel bronze. Det var Anton Svensson fra Sverige, der vandt førstepladsen i den individuelle konkurrence og dermed kunne drage hjem til Gotland med guld om halsen.

Transport- og logistikplanlæggere
Transport- og logistikplanlæggerkonkurrencen vandt det danske landshold bronze. Landsholdet bestod af Louise Simonsen og Niels Rahbek fra Vejle Handelsskole og Søren Mensberg og Nicolai Christensen fra Niels Brock, som var blevet udpeget af skolerne som deres bedste elever.

Hvad er EuroSkills?
EuroSkills er en europæisk begivenhed, der skal bidrage til at sætte mere fokus på håndværksfag. Fremover vil det blive afholdt hver andet år og hver gang i et nyt europæisk værtsland. I Rotterdam dystede over 400 lærlinge og elever fra mere end 30 forskellige lande i et hav af forskellige fag og EM-medaljerne. Udover transportlærlinge konkurrerede frisører, kokke, tjenere, tømrere, skomagere og landskabsarkitekter og mange andre under uddannelse i hver deres disciplin om at blive Europamestre inden for netop deres fag.

Læs mere om EuroSkills på den officielle hjemmeside - www.euroskills.info

Downlaod pressemeddelelser fra TUR:

Pressemeddelelse - EM-guld til danske chaufførlærlinge

Pressemeddelelse - EM-bronze til danske transport og logistikplanlæggere