Grundlæggende kvalifikationsuddannelse

Chauffører, der tager kørekort til bus efter den 10. september 2008, og chauffører, der tager kørekort til lastbil efter 10. september 2009, skal gennemføre en kvalifikationsuddannelse for at udføre erhvervsmæssig kørsel.

De grundlæggende kvalifikationer kan fås ved enten at gennemføre "Grundlæggende kvalifikationsuddannelse", som er på 8 uger, eller "Intensiv grundlæggende kvalifikationsuddannelse", som er på 4 uger. Hvilken kvalifikationsuddannelse du skal vælge, er blandt andet afhængig af, hvor gammel du er, og hvilke former for kørsel, som du ønsker at køre.

Læs mere om reglerne på Færdselsstyrelsens hjemmeside


Bevis for påbegyndt grundlæggende kvalifikationsuddannelse

Herunder kan skolerne downloade en skabelon til bevis for påbegyndt grundlæggende kvalifikationsuddannelse, som kan udstedes til lærlinge på erhvervsuddannelserne.

Beviset kan udstedes til lærlinge under uddannelse, som har erhvervet kørekort til kat. C eller D og som har påbegyndt den grundlæggende kvalifikationsuddannelse. Beviset kan benyttes midlertidigt til kørsel i Danmark og ind til det originale chaufføruddannelsesbevis (CUB) er udstedt.

Bevis for påbegyndt grundlæggende kvalifikationsuddannelse
(opdateret 11. januar 2018)