Ambitioner på AMU-Fyn

21. april 2009

AMU-Fyn melder om en række tiltag - herunder initiativer, der skal fordoble kapaciteten inden for et år.

AMU-Fyn har foretaget en række initiativer siden januar for at imødekomme den stigende efterspørgsel på uddannelse inden for transportsektoren.  Samtidig er skolen påbegyndt opførelsen af et nyt transport- og logistikcenter, der vil fordoble AMU-Fyns kapacitet på transportområdet.

- Det nye transport- og logistikcenter vil øge vores kapacitet væsentligt og betyde, at vi vil kunne tage imod dobbelt så mange kursister som vi kan i dag. Det ser vi frem til, siger forstander ved AMU-Fyn, Ove Dalby.

Ind til det nye center står klar, er AMU-Fyn ikke tilbageholdende med at tage initiativer, der skal løse problemerne med de aktuelle ventelister.  Bl.a. har skolen indgået samarbejde med to godkendte private AMU-udbydere.

- Vi har siden 1. januar indgået en fleksibel samarbejdsaftale med Cramers køreskole og med UC Fyn, hvor vi i tilfælde af ventelister henviser kursister mellem institutionerne.  På denne måde kan vi sørge for, at de kursister, der henvender sig, kommer til så hurtigt som muligt, siger Ove Dalby.

Udover samarbejdsaftaler med andre AMU-udbydere, har AMU-Fyn skrevet kontrakt med tre private køreskoler om storvognskørsel samt en aftale om udlån af skolegodkendelser til Syddansk Erhvervsskole. Inden for gaffeltruck har AMU-Fyn indført ekstra hold på forskudte tidspunkter.

I samme omgang har AMU-Fyn siden årsskiftet ansat syv nye faglærere og en administrativ medarbejder på transportområdet samt bestilt tre nye lastbiler og en ny 3-akslet 13,7 meter bus.

Det omtalte transport- og logistikcenter opføres i Tietgenbyen i Odense og vil omfatte 7.200 m2 til undervisningslokaler m.m. samt 23.000 m2 køreareal.

 

- TUR

facebook twitter