Ny online uddannelsesguide

21. august 2009

Med den nye ug.dk skal man fremover kun klikke ét sted for at finde information og vejledning om erhverv, uddannelser, kurser og efteruddannelse.

Fra 1. august 2009 er Undervisningsministeriets to portaler om uddannelse og job; ug.dk og vidar.dk, lagt sammen med nye og forbedrede funktioner. Den nye portal www.ug.dk har tre målgruppeindgange, der tilpasser og sorterer mængden af information efter relevans for målgruppen. De tre målgruppeindgange er delt op på følgende måde:

  • Til dig, der søger voksen - og efteruddannelse. Her kan bl.a. søges efter arbejdsmarkedsuddannelser og aktuelle hold, sådan som man tidligere kunne på vidar.dk
  • Til dig, der søger ungdomsuddannelse eller går i 6.-10.klasse
  • Til dig, der vil ind på en videregående uddannelse

- Forventningerne til ug.dk er store - uddannelsessystemet er et stort og komplekst område, som skal formidles, så alle kan forstå det og alle kan danne sig et overblik over netop deres muligheder og tilbud. Vi har derfor fået en portal, som beskriver alle offentlige uddannelser og voksenuddannelser og derudover har vi fået en række, som kan hjælpe brugerne i valget af uddannelser og kurser, udtalte Bertel Haarder ved lanceringen af ug.dk.

Se den nye uddannelsesportal på www.ug.dk

 

- TUR

 

facebook twitter