TSU støtter lærlinge med bogpakker

29. juni 2009

Transportsektorens uddannelsesfond, TSU, som 3F og ATL står bag, finansierer bogpakker til lager- og godschaufførerlærlinge.

ATL og 3F har en fælles målsætning om at løfte transportområdet op til at være et faglært erhverv. Derfor er de gået sammen om en række initiativer for at styrke uddannelsen af professionelle lagermedarbejdere og chauffører. Et af de seneste initiativer, som TSU fonden har iværksat som en direkte støtte til lærlingene, er finansiering af en bogpakke, som dækker alle specialer inden for lager- og godsområdet.

Forudsætningen for at modtage bogpakken er, at lærlingen er medlem af 3F og er ansat i en virksomhed, der er medlem af ATL. Bøgerne er gode som håndbøger og som opslagsværk til lærlingene, både når de er i praktik, men også til genopfriskning som faglært.

Udover bogpakken tilbyder TSU en række andre ydelser til virksomheder og deres lærlinge. Herunder gives der bl.a. en lærlingebonus på 10.000 kr. til alle medlemsvirksomheder, der indgår en uddannelsesaftale med en ungdomslærling i perioden 2005 - 2009. Bonussen udbetales når lærlingen opnår sit svendebrev. 

TSU yder også støtte i form af refusion af omkostninger i forbindelse med obligatorisk studietur på op til 3.500 kr. samt refunderer svendeprøvegebyr.

Se på TUR Forlags hjemmeside, hvilke bøger bogpakkerne indeholder klik her

Læs mere om bogpakken og de andre ydelser på ATL's hjemmeside klik her


- TUR

 

facebook twitter