Initiativer hos AMU SYD

31. marts 2009

I den aktuelle situation, hvor presset på uddannelsessystemet er stærkt stigende, er AMU SYD i Kolding den første skole, der har reageret på TURs opfordring om at udnytte kapaciteten i AMU.

Hos AMU SYD imødekommer man den stigende efterspørgsel på AMU-området med en række tiltag:

- En af de ting, vi har gjort, er, at øge kapaciteten på gaffeltruckområdet med 33 %, hvilket betyder, at der nu kan starte 80 kursister hver 7. arbejdsdag. En del af disse kursister undervises eftermiddag og aften, og samtidig afholder vi kurser både lørdag og søndag, fortæller uddannelseschef hos AMU SYD Jens Odgaard.

Udover at have øget kapaciteten på gaffeltruckområdet afholder AMU SYD kontinuerligt 6 ugers forløb på lagerområdet for ansatte og ledige samt et større antal åbne ugekurser.

Samarbejde øger kapaciteten

For at kunne følge med efterspørgselen har AMU SYD indgået flere samarbejdsaftaler, der skal bidrage til at holde ventelisterne nede. 

- Det er vigtigt for at os, at vi kan give vores kursister en god og hurtig service, og derfor er det væsentligt med gode samarbejdspartnere i en tid som denne, hvor efterspørgselen vokser, siger Jens Odgaard.

Skolen har bl.a. etableret en underleverandørsaftale med TSU Simulatorcenter på chaufføruddannelseskurserne og indlejet to ekstra kørelærere med egne biler for at afholde ekstra kurser inden for grundlæggende kvalifikationsuddannelse (vejgodstransport - 6 uger). AMU SYD forventer også at ansætte mindst tre nye medarbejdere inden for transport- og logistikområdet i den nærmeste fremtid. 

AMY SYD har desuden indgået en aftale med Be-You Healthcare, hvor skolen lejer undervisere og lokaler til afholdelse af ergonomi og introduktion til førstehjælp. På sigt vil denne ressource blive udnyttet til en udvidelse af kursusaktiviteten inden for kost og motion i transportbranchen. På samme måde har AMY SYD indgået en underleverandøraftale med Vejle Sprogskole, hvor kursister kan modtage ekstra undervisning i dansk, engelsk og tysk.

På tværs af skoler

Samarbejde med andre skoler er også med til at imødekomme den stigende efterspørgsel. AMU SYD har bl.a. tilbudt en af EUD-skolerne i området en underleverandøraftale til afholdelse af kurser inden for hele transportområdet samt gaffeltruck. Derudover har AMU SYD henvist ca. 30 kursister, der ønskede kørekort af forskellige kategorier, til TUC Syd.

Sekretariatschef i TUR, Hans Christiansen, kvitterer for den hurtige respons fra AMU SYD:
- Det er netop initiativer som dem Jens Odgaard fremlægger her, som parterne efterspørger i øjeblikket. Vi er overbeviste om, at flere skoler er på vej med tiltag af samme karat.

 - TUR

 

facebook twitter