Landets dygtigste transportlærlinge kåret

23. marts 2009

Det var ikke helt ukendte ansigter, der indtog podiet ved DM for transportlærlinge. Vinderen af DM for chaufførlærlinge blev Daniel Wallenius fra EUC Lillebælt, mens vinderen af DM for lagerlærlinge blev Jesper Bruun fra EUC Nordvestsjælland. Begge vandt sølv ved mesterskaberne sidste år.

Mange trodsede kulden og mødte op på EUC Lillebælt i Fredericia for at følge landets dygtigste transportlærlinge dyste om en plads på sejrsskamlen i danmarksmesterskaberne for transportlærlinge.

 - Når man én gang har set en chauffør bakke en stor lastvogn ind gennem en smal port i en stærkt trafikeret gade, så mærker man fascinationen. Man bliver  imponeret af håndværket, af overblikket, af de små bevægelser i håndleddet, der styrer ti tons lastbil med millimeters præcision. Det er netop for at opleve det, at vi er her i dag, sagde borgmester Uffe Steiner i sin velkomst til DM og til værtsbyen Fredericia.

Et skridt til toppen af sejrsskamlen
DM for lagerlærlinge blev vundet af Jesper Terp Bruun, Lyskeglen og elev på EUC Nordvestsjælland, som sidste år endte på en andenplads. Heller ikke Daniel Wallenius, K. V. Markussen A/S, elev på EUC Lillebælt, var et helt ukendt ansigt, da han blev kåret som chaufførlærlingenes danske mester.

At et mesterskab ikke er en tilfældighed, dokumenterer Daniels karriere. Udover at indtage andenpladsen ved DM sidste år, høstede han en første- og en tredjeplads ved de europæiske mesterskaber, EuroSkills i Rotterdam. Hvad bliver det næste?

 - Der bliver ikke en næste gang som lærling, for jeg bliver udlært til sommer. Men jeg har haft nogle meget gode oplevelser ved at være med to år i træk. Måske kan mesterskaberne være et godt kort på hånden, hvis jeg skal ud og søge job. Min vognmand lægger ikke skjul på, at han er stolt, og mine kolleger glæder sig på mine vegne. Så det har været rigtig sjovt, siger Daniel Wallenius.

En festlig tradition
I år var det 11. år i træk, at TUR afholdt DM for transportlærlinge, som med årene er blevet en festlig tradition og en stor succes. Udover, at følge lærlingene i de krævende discipliner, de skulle igennem, var der for de besøgende rig mulighed for at prøve kræfter med egne talenter.

Volvo lancerede deres Super Eco Driver kampagne, hvor professionelle chauffører konkurrerede om at være bedst til økonomikørsel. TSUs lastbilsumlator var også et tilløbsstykke for mange, der gerne ville gribe chancen for at komme ud og "køre" lastbil. Bridgestone fremviste en Formel 1 racer og afholdt en hjulskiftekonkurrence, mens børn kunne lære af "Trafiksikkerhed i Øjenhøjde", hvordan de passer på sig selv i trafikken.

Fremtidens kernemedarbejdere
Sekretariatschef for TUR, Hans Christiansen, fulgte de unge lærlinge og tvivler ikke på, at de er transportbranchens kernemedarbejdere i fremtiden.

- DM for transportlærlinge viser atter engang, at det kan betale sig at satse på de unge dygtige transportlærlinge i branchens virksomheder. Ikke blot fik vi demonstreret en enestående faglig dygtighed blandt de unge, men også et stort engagement, hvor man ikke er i tvivl om deres status som fremtidens kernemedarbejdere i den danske transportbranche. Vores chaufførlærlinge er "landevejens piloter", der bærer erhvervet ind i fremtiden, og dermed imødekommer fremtidens kompetencekrav, fortæller Hans Christansen og fortsætter:


- DM for transportlærlinge var derfor også i år branchens udstillingsvindue til fremtiden, afslutter Hans Christiansen.

Læs mere om DM for transportlærlinge 2009 og se listen over alle vinderne fra dagen klik her

  - TUR

facebook twitter