Rosende ord fra Bertel Haarder til de danske EuroSkills-deltagere

4. marts 2009

Guldvindende chaufførlærling, Daniel Wallenius, var sammen med de øvrige danske EuroSkills-deltagere inviteret på besøg i Undervisningsministeriet.

I efteråret vandt Daniel Wallenius guld i chaufførdisciplinen i den europæiske mesterskabskonkurrence EuroSkills. I alt var Danmark repræsenteret med 10 lærlinge i Rotterdam, hvoraf 9 vendte hjem med medaljer. Den flotte indsats markerede undervisningsminister Bertel Haarder ved at invitere samtlige danske deltagere på besøg i Undervisningsministeriet for at høre om deres oplevelser og personligt rose dem for deres indsats.

- Når lærlingene klarer sig så flot i europæiske og internationale konkurrencer, er det udtryk for, at de lever op til de højeste standarder, der findes. Det kan de, deres mestre og resten af befolkningen være stolte af, siger Bertel Haarder.

Ud over de rosende ord til deltagerne blev dagens arrangement brugt til at støtte op om anvendelse af konkurrencer i uddannelser og til at fremhæve de danske erhvervsuddannelser for deres høje internationale niveau.

En af de lærlinge, der demonstrerede Danmarks høje niveau i den europæiske mesterskabskonkurrence, var chaufførlærlingen Daniel Wallenius fra Middelfart. Daniel Wallenius blev udtaget til EuroSkills, efter han vandt sølv i DM for chaufførlærlinge i 2008. At han ikke bare er dygtig til sit fag, men blandt Europas bedste, beviste han, da han sammen med Peder Madsen fra Holstebro vandt guld i chaufførkonkurrencen ved EuroSkills. 

Daniel Wallenius mødte sammen med de øvrige EuroSkills-deltagere op på Undervisningsministeriet for at fortælle om sine oplevelser med EuroSkills.

- Det var sjovt og ikke mindst lærerigt at være med. Jeg håber konkurrencen kan være med til at vise omverdenen, at dét at være chauffør er et både krævende og spændende erhverv. Jeg håber også det vil inspirere flere unge mennesker til at tage en erhvervsuddannelse, fortæller Daniel Wallenius.

Den 21. marts skal Daniel Wallenius forsvare sine medaljer, når han stiller op til DM for transportlærlinge. Daniel Wallenius gik videre til DM, da han tidligere på året vandt det lokale mesterskab i Fredericia. 

- Ja, jeg har jo noget at leve op til. Der er mange dygtige lærlinge, så selvom jeg er europamester, kan jeg bestemt ikke tillade mig at hvile på laurbærrene. Der bliver kamp til stregen, det er jeg sikker på, afslutter Daniel Wallenius.

 

- TUR

facebook twitter