Avanceret lastsikring i praksis

2. september 2009

Der blev tastet flittigt på lommeregnerne, og lastsikringssimulatoren arbejdede på højtryk, da faglærerkurset "Avanceret lastsikring" blev gennemført med stor succes. 
 
AMU Fyn lagde hus til kurset, hvor 12 skoler var repræsenteret med 18 faglærere og en enkelt afdelingsleder. Deltagerne blev bl.a. præsenteret for en elektronisk lastsikringsberegner og udsat for praktiske øvelser med AMU Fyns lastsikringssimulator.

Den seneste udvikling inden for området
Den anerkendte ekspert inden for lastsikringsområdet Peter Andersson fra Mari-Term i Sverige underviste på kurset. Han blev assisteret af AMU Fyns Thomas Balslev og Henrik Holm. Peter Andersson har igennem mange år har været i centrum for udvikling og fastsættelse af standarder på området. På kurset præsenterede han bl.a. faglærerne for den svenske lastsikringsberegner, som netop er færdigudviklet af TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd). Lastsikringsberegneren er et elektronisk værktøj, som installeres i mobiltelefonen - læs mere om den elektroniske lastsikringsberegner på www.lastsäkring.dk.


Praktiske øvelser med lastsikringssimulatoren
I Danmark må chaufførerne dog stadig have lommeregneren frem, når de skal sikre lasten, idet en dansk udgave af lastsikringsberegneren ikke pt. eksisterer. Derfor blev der på kurset også undervist i den matematik, der ligger bag lastsikring. Derudover blev der afholdt en række praktiske øvelser i AMU-Fyns lastsikringssimulator.

Hos TUR er man glad for at kunne tilbyde dette faglærerkursus: "Faglærerne går fra dette kursus med en solid viden inden for avanceret lastsikring. De får en velfunderet forståelse for de fysiske kræfter, der er til stede ved transport af gods," fortæller Ellen Ellehammer, der er konsulent hos TUR og som var med på kurset.

Succesen gentages i uge 49, hvor der allerede er fuldt booket med 20 faglærere.

- TUR

 

facebook twitter