Ny transportuddannelse skydes i gang på Selandia

23. september 2009

Selandia i Slagelse har netop sendt det første hold af kommende kørsels- og lagerdisponenter over startlinjen. Det lille hold på i alt ni aspiranter kan betegnes som forgangsmænd i branchen. De er nemlig det første hold på Sjælland, som er gået i gang med den nye uddannelse.

Baggrundsmæssigt spænder deltagerne vidt, ligesom de aldersmæssigt og erfaringsmæssigt adskiller sig fra hinanden. Den yngste deltager på holdet er 25 og den ældste er 58. Fem af deltagerne uddanner sig til kørselsdisponenter inden for gods, mens tre har valgt samme linje inden for personbefordring. En enkelt deltager holder fanen for lagerbranchen og uddanner sig til lager- og terminaldisponent.

De har dog en ting til fælles, og det står lysende klart. De har lyst til at videreudvikle sig, og ser Trin 3 uddannelsen som en oplagt mulighed for at dygtiggøre sig inden for deres faglige område. Personlig udvikling er også en af de ting, deltagerne peger på som en gevinst.

Jimmi sadler om til kørselsdisponent
En af de deltagere på holdet, som ser uddannelsen som et springbræt i sin karriere i transportbranchen, er Jimmi Bagger fra Tølløse. Jimmi Bagger er 32 år og startede som godschauffør, men søgte senere over som sygehusportør.  Det var et job, han trivedes i, men desværre varede det kun kort, da han blev sygemeldt pga. nedslidte hofter og ryg. 

"Jeg har hele tiden været glad for at arbejde i transportbranchen, men efter jeg blev sygemeldt, blev jeg godt klar over, at jeg var nødt til at sadle om", fortæller Jimmi Bagger. 

Jimmi overvejede spedition som en mulighed, men da han blev gjort opmærksom på den nye uddannelse som kørselsdisponent, var han ikke i tvivl. Herfra gik det stærk. Han blev kompetenceafklaret på Selandia og gik via Meritvejen til svendebrevet, hvorefter han var klar til at starte på Trin 3. Og det har Jimmi Bagger ikke fortrudt et sekund.

"Det er en rigtig spændende og lærerig uddannelse, der giver mig nogle gode redskaber og fag, som jeg kan bruge til noget. Især faget kommunikation, som har meget med personaleledelse at gøre, synes jeg er særligt interessant".

Jimmi Bagger mangler ikke planer for sin fremtid i transportbranchen."Når jeg er færdig med uddannelsen, skal jeg arbejde som kørselsdisponent for K.P. Logistik i Køge. Jeg skal også deltage i arbejdet med uddannelseskoordinering og projekter vedrørende køre- hviletider, hvilket jeg glæder mig rigtigt meget til", afslutter Jimmi Bagger.

Dygtige og motiverede medarbejdere
Jørgen Fisker har været med til at tilrettelægge uddannelsen på Selandia, og underviser samtidig i en del af de fag, Trin 3 holdet skal igennem.

Trin 3 er en uddannelse som flere burde benytte sig af. For virksomhederne er det en oplagt mulighed for at få nogle kanondygtige medarbejdere, der har viden inden for områder som arbejdsmarkedslovgivning, transportpolitik, konflikthåndtering og meget mere. Uddannelsen giver ikke bare dygtigere medarbejdere, men den giver også motiverede og dedikerede medarbejdere. Det er jeg slet ikke i tvivl om", fortæller Jørgen Fisker. 

Her kan du læse mere om Trin 3

-TUR 

facebook twitter