Fjernelse af efteruddannelse er en katastrofe

15. december 2010

Hos Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne er man bekymret for konsekvenserne, hvis personer med mellemlang eller videregående uddannelse mister muligheden for efteruddannelse via AMU med den kommende finanslov.

Regeringen er i disse dage ved at lægge sidste hånd på Finanslov 2011. I finanslovsforslaget varsles en lang række beskæringer herunder, at deltagerbetalingen for medarbejdere med videregående uddannelser vil stige markant, idet de ikke længere vil være berettiget til statstilskud. Det vækker bekymring hos Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne, idet man frygter, at mange af de veluddannede, der ikke bruger deres uddannelse, og som ønsker at skifte jobfunktion, ender i ledighed - i stedet for via et AMU-kursus at opnå kvalifikationer, som resulterer i ansættelse hos en virksomhed.

I en pressemeddelelse udtaler Kim Simonsen, der er formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne: "Det kan fx være en tidligere stressramt folkeskolelærer, der ikke kan undervise længere, men som gerne vil arbejde på et lager. For ham er det afgørende at kunne tage et truckcertifikat for at undgå at blive ledig. Men bliver lovgivningen vedtaget, bliver det så dyrt for både ham og den virksomhed, han skal ansættes i, at han sandsynligvis ikke får tilbuddet og derfor ender i arbejdsløshedskøen i stedet for".

Kim Simonsen konstaterer derudover, at vedtages loven rammer det ikke kun den enkelte med en længere uddannelse - det rammer også virksomhederne, uddannelsesinstitutionerne og hele arbejdsmarkedet: "En helt igennem dårlig løsning for alle parter", vurderer han.

Download pressemeddelelsen fra Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne nedenfor:

Fjernelse af efteruddannelse er en katastrofe

-TUR

facebook twitter