Grundlæggende kvalifikationsuddannelse via AMU

5. maj 2010

Flere AMU skoler tilbyder nu den grundlæggende kvalifikationsuddannelse for unge under 21 år på 10 uger. Første hold starter i slutningen af maj.

Siden 10. september 2009 har unge under 21 år ikke kunnet deltage på et 6 ugers AMU-kursus, som gav ret til at køre godskørsel, idet "Bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport" fik virkning fra denne dato. Denne bekendtgørelse betød, at man skulle være fyldt 21 år inden afslutningen af de 6 uger, ellers var der ingen adgang. I marts fik TUR derfor godkendt den nye uddannelse "42832 Godstransport med lastbil samt grundlæggende kvalifikationsuddannelse" på 10 uger. Dermed fik de unge under 21 år igen mulighed for at erhverve den grundlæggende kvalifikationsuddannelse via AMU.

Flere skoler tilbyder kurset
På UddannlesesGuiden.dk fremgår det, at første kursus tilbydes af Vestjysk Storvognsskole i Skjern den 25. maj, mens AMU Nordjylland i Aalborg har planlagt undervisning den 30. august. Hos AMU Syd i Kolding tilbyder man også kurset - her har man blot ikke fået nogen henvendelser på det endnu og har derfor ikke fastsat en dato for første hold.

For mere information om hold og tilmelding på UddannelsesGuiden.dk - klik her.

-TUR

facebook twitter