Kort behandlingstid hos de faglige udvalg

26. marts 2010

Kun få virksomheder får afvist ansøgningen om at blive godkendt som praktikplads, og de faglige udvalg har generelt kort behandlingstid af ansøgningerne. Det viser en ny undersøgelse foretaget af REU.

Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser (REU) har med en ny undersøgelse aflivet myten om de faglige udvalgs behandling af virksomheders ansøgninger om at blive godkendt som praktiksted.  "De faglige udvalg er hverken særlig hurtige eller imødekommende, når de modtager ansøgninger fra en virksomhed om at blive godkendt som praktiksted. Sådan er en udbredt opfattelse af de faglige udvalg". Det skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse omhandlende REU's undersøgelse.

TUR er godt med
Undersøgelsen tager udgangspunkt i de faglige udvalgs behandling af praktikpladsgodkendelser i 2008 og 2009. 50 faglige udvalg har fået tilsendt et spørgeskema, og TUR er et af de 43 udvalg, der har svaret på REU's spørgsmål. Spørgsmålene går bl.a. på antal af ansøgninger, antal godkendelser/afslag og gennemsnitlig sagsbehandlingstid.

Undersøgelsen viser, at de faglige udvalg generelt er hurtige til at behandle virksomhedernes ansøgninger, idet den gennemsnitlige behandlingstid er under 2 uger. Hos TUR ligger den gennemsnitlige behandlingstid på 1,5 uge. Derudover viser undersøgelsen, at langt de fleste virksomheder får godkendt deres ansøgning om at blive praktiksted, og det er dermed få virksomheder, der får afvist ansøgningen.

Elektronisk godkendelse
REU's undersøgelse har også rettet fokus mod de faglige udvalgs benyttelse af internettet og elektroniske godkendelsessystemer. De faglige udvalg bruger typisk internettet til at kommunikere med virksomhederne, men i forbindelse med automatisk godkendelse har undersøgelsen vist, at der generelt er plads til forbedring.

Hos TUR har man investeret i et elektronisk godkendelsessystem, som man påregner at implementere i løbet af 2010. "Vi gør en stor indsats for at yde de mange virksomheder en god service, og vi ser derfor frem til at optimere behandlingen af ansøgningerne via elektronisk godkendelse," fortæller sekretariatschef hos TUR, Hans Christiansen.

Læs Undervisningsministeriets pressemeddelelse om REU's undersøgelse - klik her.

-TUR

facebook twitter