Et vellykket DM for transportlærlinge

11. april 2011
Lørdag den 9. april lagde Transport 2011 rammen om en af årets store transportbegivenheder: DM for chauffør- og lagerlærlinge.

Vinderne

Mesterskaberne blev skudt i gang kl. 9.00, hvorefter der ventede de 60 deltagere i alt 5 udfordrende øvelser. Årets vindere blev:

Vinderne inden for lager
1. Sebastian Adsbøl Hald, Bygma Kolding, EUC Lillebælt
2. Martin Bjerg Jørgensen, A/S Østbirk Bygningsindustri, Learnmark Horsens
3. Dennis Torben Frederiksen, Danske Fragtmænd Syd Taulov, EUC Lillebælt

Vinderne inden for chauffør
1. Patrick Dalsgaard Olesen, PK Transport A/S, Århus Tech
2. Tim Søren Hansen, Søren Hansen, TEC
3. Allan Gomoll Friis Mølgaard, Lotra A/S, EUC Lillebælt

Konkurrencen var hård
- Alle gik rigtig meget op i det, og der var god konkurrence, fortæller Sebastian Adsbøl Hald, der blev den dygtige vinder af guldet inden for lagermesterskabet. Sebastian går på EUC Lillebælt og har læreplads hos Bygma i Kolding. Selvom han havde en god fornemmelse for sejr i løbet af dagen, blev han både overrasket og glad, da spændingen blev udløst til præmieoverrækkelsen.

- Jeg havde regnet lidt på det i løbet af dagen og kunne godt se, at jeg klarede det godt. Men jeg blev da rigtig glad, da mit navn blev råbt op. Hele dagen i sig selv var en rigtig god oplevelse, fortæller han. Sebastian bliver udlært lageroperatør til september og håber at få ansættelse umiddelbart efter. Han beskriver det selv om held i uheld, at han er endt i dette fag.

- Jeg mistede faktisk min læreplads som mekaniker, og mens jeg søgte nye lærepladser, blev jeg anbefalet også at søge ansættelse inden for lagerområdet. Det er bare det bedste, der er sket mig. Jeg er endt på den helt rette hylde, fortæller han.

Chaufførvinder sad fast i Frankrig
At årets guldvinder inden for chaufførmesterskabet Patrick Dalsgaard Olesen er endt i den rigtige branche, kan der vist heller ikke herske nogen tvivl om. 

- Det har været min store drøm at blive godschauffør og køre eksport, siden jeg var en helt lille dreng. Det har jeg altid vidst, at jeg skulle, fortæller Patrick, der går på Aarhus Tech og er i lære hos PK Transport i Randers. Han blev faktisk headhuntet af chefen til en læreplads og er færdig til december i år. Så venter der en fastansættelse i firmaet, hvor de er meget stolte af hans DM pokal.

Men Patrick var næsten ved ikke at nå hjem til DM, da han sad fast i Frankrig - Patrick fragter til daglig maskiner over hele Europa.

- Så jeg var bare glad for at nå hjem i tide til at være med. At jeg skulle ende med at stå med guldet, havde jeg da slet ikke regnet med, fortæller den stolte vinder.

DM for transportlærlinge arrangeres af TUR i samarbejde med Messecenter Herning og landets transportskoler. Projektleder Jørgen Jæger er meget tilfreds med årets arrangement:

- Endnu en gang så vi mange dygtige deltagere, der virkelige fik vist, at en uddannelse inden for transport kræver stor dygtighed. Samtidig gik det hele op i en højere enhed, og det kan vi takke både landets transportskoler, Messecenter Herning og vores mange sponsorer for. Alle ydede en rigtig flot indsats, fortæller han.

Rigtig mange af de besøgende på transportmessen benyttede det dejlige vejr til at se på DM, og der lød mange roser til både deltagere og de flotte rammer for begivenheden.

DM 2011 er sponsoreret af følgende virksomheder og organisationer: Volvo Trucks, Danske Fragtmænd, STILL, FDE, ITD, TSU, UNO X, 3F, VBG, DI, ATL, Brødrene Dahl, Constructor og Bridgestone.

Årets discipliner

Lager DM:
• Teoriprøve
• Klargøring af palle samt stuvning af paller i container ved hjælp af løftevogn
• Varesalg med edb-lagerstyring og klargøring på palle til transport
• GT kørsel med vandtønde samt præcisionsstabling af paller
• Manøvrering af langgods med GT samt læsning på trailer

Chauffør DM:
• Teoriprøve
• Præcisionskørsel med forvogn og forvogn / hænger
• Præcisionskørsel med trækker og trækker / trailer
• Lastfordeling på trailer med brug af GT og efterfølgende lastsikring
• Kranarbejde med lastbilmonteret kran, kategori D

Se alle diciplinvinderne her.

-TUR
facebook twitter