Skoler godkendt til den nye havne- og terminaluddannelse

30. maj 2011

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen har netop godkendt to skoler til at udbyde den nye uddannelse inden for havne- og terminalområdet: AMU Nordjylland og EUC Nordvestsjælland.

Havneuddannelse

Den nye havne- og terminaluddannelse skal sikre kvalificeret arbejdskraft med tekniske og logistiske kompetencer til de danske havnevirksomheder. Det bliver altså AMU Nordjylland i Aalborg og EUC Nordvestsjælland i Holbæk/Kalundborg, der kommer til at udbyde uddannelsen. TUR havde imidlertid som fagligt udvalg indstillet AMU Nordjylland og AMU Vest til godkendelse, da netop de to skoler har lang erfaring fra området og ligeledes har deltaget i udviklingen af den nye uddannelse. AMU Vest er fortsat den eneste skole, som er godkendt til udbud af AMU-kurser for havne- & terminalområdet.

Kort om uddannelsen
Den nye erhvervsuddannelse til havne- og terminalområdet er en lærlingeuddannelse, der veksler mellem skoleophold og praktisk oplæring i en havnevirksomhed. Både nye medarbejdere - herunder unge - og allerede ansatte havnearbejdere kan med uddannelsen opnå faglært status. Dette enten via EUD for unge eller Meritvejen for erfarne medarbejdere. Læs mere om uddannelsen i pjecen nedenfor:

Ny erhvervsuddannelse til havne- og terminalområdet.


-TUR

facebook twitter