DM for transportlærlinge 2011

18. marts 2011

Fra den 6.-9. april 2011 er der transportmesse i Messecenter Herning. Traditionen tro afholder TUR DM for transportlærlinge på messens sidse dag lørdag den 9. april.

Hvert år mødes ca. 60 lærlinge for at dyste til DM for transportlærlinge. Vejen frem til sejrsskamlen kræver gennemførelse af 5 udfordrende discipliner inden for henholdsvis chauffør- og lagerområdet. Her kommer lærlingene virkelig til at skulle bevise, at de kan deres kram, og det er altid underholdende at være publikum til DM for transportlærlinge. 

- Til DM møder vi de dygtigste lærlinge, der er resultatet af en solid faglig uddannelse, som hver enkelt lærling har modtaget på transportskolerne og i virksomhederne. Ved mesterskaberne viser lærlingene, at de besidder det høje faglige niveau, som kræves i transportbranchen, fortæller TURs sekretariatschef Hans Christiansen.

De lærlinge, der deltager i mesterskaberne, har typisk fået de grundlæggende kompetencer under forskellige skoleophold, herunder de nødvendige kørekort og certifikater. Efterfølgende har de fået erfaringen og rutinen i praktikperioderne på deres arbejdsplads. Det er altså dygtige folk, der kæmper om pokalerne, og det er Simon Christensen et levende bevis på. Han deltog ved både DM og EM for transportlærlinge, da der sidst blev afholdt transportmesse i 2007 - det blev til to guldmedaljer. Om at deltage fortæller han:

- Jeg fik mit talent, mine evner og kompetencer påpeget på en helt anden måde, og efterfølgende har det at vinde guld givet mig endnu mere blod på tanden.

Simon, der fik sit svendebrev som godschauffør i sommeren 2008, arbejder nu hos BC Catering i Odense. Desuden har han planer om på sigt at videreuddanne sig til kranfører.

Det er Transporterhvervets Uddannelser (TUR), der hvert år arrangerer DM for transportlærlinge. TUR deltager også på selve transportmessen med en stand i hal J1 og hal M - her er alle velkomne til at kigge forbi og få en snak om de mange uddannelsesmuligheder inden for transport.  Hos TUR er man meget glad for, at transportmessen igen er oppe at køre.

- Når DM bliver afholdt som et led i transportmessen, er det hele branchens DM. Det giver en rigtig god stemning med masser af publikum og aktivitet omkring mesterskaberne. Så vi er glade for, at der igen er opbakning til transportmessen, fortæller uddannelseskonsulent i TUR og ansvarlig for DM Jørgen Jæger.

DM for transportlærlinge foregår lørdag den 9. april fra kl. 9.00 og frem til kl. 15.45, hvor dagens vindere kåres ved en præmieoverrækkelse.

Discipliner til DM 2011

Lager DM

  • Teoriprøve
  • Klargøring af palle samt stuvning af paller i container ved hjælp af løftevogn
  • Varesalg med edb-lagerstyring og klargøring på palle til transport
  • GT kørsel med vandtønde samt præcisionsstabling af paller 
  • Manøvrering af langgods med GT samt læsning på trailer

Chauffør DM

  • Teoriprøve
  • Præcisionskørsel med forvogn og forvogn / hænger
  • Præcisionskørsel med trækker og trækker / trailer
  • Lastfordeling på trailer med brug af GT og efterfølgende lastsikring
  • Kranarbejde med lastbilmonteret kran, kategori D

-TUR

 

facebook twitter