Nyt transportspil

15. november 2011

Nyt transportspil skal tiltrække unge, styrke uddannelse og forbedre branchens image.

Transportsektorens Uddannelsesfond, TSU, har netop bevilliget midler til udvikling af et transportspil, som skal kunne bruges i folkeskolens afgangsklasser, på transportskolerne samt til intern uddannelse i virksomhederne. Spillet bliver frit tilgængeligt på Internettet og vil kunne spilles på de nyeste medier, såsom tablets.

TSU har lagt stor vægt på at finde et medie, som tiltrækker de unge, og har derfor valgt at satse på at udvikle et spil til Internettet. De fleste unge har ingen anelse om, hvad transport er og hvordan man arbejder inden for vejgodstransport. Derfor søger TSU, som repræsenterer både ATL og 3F, nye veje.
Grundtanken med spillet er at vise, at transport er et spændende område, som kræver færdigheder at begå sig i. Jo dygtigere man er, jo flere spændende transportopgaver får man - og jo større chance har man for at vinde spillet over de andre spillere.

På de indledende niveauer drejer det sig om at få en sjov og spændende oplevelse, hvor der samtidig er tale om et læringsspil. På de mere avancerede niveauer vil det typisk være grupper, der spiller mod hinanden. Her vil der være flere og mere komplicerede opgaver, hvor spillerne i fællesskab skal træffe de rigtige beslutninger.

TSU har lagt opgaven hos TUR Forlag, som samarbejder med Serious Games Interactive om udviklingen. Det nye spil forventes på nettet i begyndelsen af 2013.


- TUR
facebook twitter