Spændende indslag på TURs årlige gaffeltruckkonference

22. august 2012

TURs årlige gaffeltruckkonference bød på nyheder og spændende indslag om bl.a. Lean, kropssprogets betydning, uheldstyper inden for truckområdet samt virksomhedernes forventninger til medarbejdernes kvalifikationer.

I alt 101 deltagere fra 23 uddannelsesinstitutioner var til stede, da TUR afholdt årets gaffeltruckkonference den 16. - 17. august i Faaborg. Deltagerne blev indledningsvist opdateret med nyt fra TUR og gaffeltruckområdet, samt om ændringer i den nye censorvejledning.

Derefter satte Morten Vestergaard fra Arbejdstilsynet fokus på ulykkestyper inden for truckområdet, hvorefter Søren Dalsgaard fra TMJ, Vejle, fortalte om virksomheders krav og forventninger til medarbejdernes kvalifikationer med primær fokus på unge.

Dagens mere farverige indslag kom fra Henrik Rasmussen og hed "Styr lige dit kropssprog". Henrik Rasmussen er foredragsholder om bl.a. nonverbal kommunikation og fortalte levende og engageret om kropssprog, om hvilken betydning kropssproget har i vores hverdag og på arbejdet, og om hvordan kropssproget kan anvendes i forhold til undervisningen.

Derudover fik deltagerne en introduktion til Lean-begrebet af faglærer og Lean-konsulent Thomas Bystrup-Kjær med udgangspunkt i konkrete eksempler og erfaringer med undervisning i Lean. Sidst men ikke mindst præsenterede Jungheinrich, Danmark, spændende nyheder inden for batterier og lagerteknologi, samt havde medbragt forskellige trucktyper, som deltagerne fik lov til at afprøve.

TUR vil gerne takke skolerne for deres opbakning til konferencen, som vil finde sted samme tid næste år. 

Materialer fra konferencen kan hentes i "Skolernes rum" under "Konferencer". Gå direkte dertil >Klik her


- TURfacebook twitter