Færre vælger en erhvervsuddannelse

4. juni 2012

Søgningen til ungdomsuddannelserne viser, at der er et støt fald i søgningen til de erhvervsfaglige uddannelser, mens flere og flere unge søger en gymnasial uddannelse.

Den fælles tilmelding til ungdomsuddannelserne (FTU) fandt sted pr. 1. marts 2012 via det elektroniske ansøgningssystem optagelse.dk. Via tilmeldingen kan man se, at kun 20,4 procent af de elever, der forlader grundskolen til sommer, ønsker en erhvervsfaglig uddannelse. I 2001 var andelen 31,7 procent. Der er således sket et fald på 11,3 procentpoint de sidste 11 år i antallet af unge, der har lyst til at starte på en erhvervsuddannelse. Samtidig bliver de gymnasiale uddannelser fortsat mere populære.

Blandt erhvervsuddannelserne er især den merkantile indgang populær. Herefter følger indgangene bygge og anlæg, sundhed, omsorg og pædagogik samt bil, fly og andre transportmidler.

Se hele statistikken over hvilke uddannelser eleverne i 9. og 10. klasse valgte i 2012 på Børne- og undervisningsministeriets hjemmeside > Klik her


- TURfacebook twitter