Nye AMU-kurser til buschauffører, der vil køre lastbil

20. november 2012

Ministeriet for Børn og Undervisning har godkendt to nye uddannelser i FKB "2728 Grundkompetence chauffører gods". Disse nye kurser uddanner buschauffører til chauffører inden for Vejgodstransport.

For buschauffører, der ønsker at kunne fungere som godschauffør, er der nu godkendt 2 nye AMU-kurser, som giver kompetence som chauffør inden for vejgodstransport:

Vejgodstransport for buschauffører
"47466 Vejgodstransport for buschauffører " henvender sig til personer, der ønsker beskæftigelse som chauffører inden for vejgodstransport med lastbil over 3.500 kg., og som inden uddannelsesstarten har erhvervet CUB fra den grundlæggende kvalifikationsuddannelse som buschauffør. Kurset er på 3 uger og der aflægges teori og køreprøve til lastbil (kat. C), samt teoretisk og praktisk prøve i de grundlæggende kvalifikationer herunder praktisk lastsikringsprøve.

Udvidelse af GK for buschauffører
"47467 Udvidelse af GK for buschauffører",  henvender sig til personer der ønsker at kunne fungere som godschauffør og som tidligere har erhvervet grundlæggende kvalifikationsbevis for bus samt kørekort C, og efterfølgende ønsker at udvide kompetencen til kørsel med gods jf. Bek. 337 af 28. april 2008. Kurset er på 1 uge. Der afholdes teoretisk og praktisk prøve i de grundlæggende kvalifikationer herunder praktisk lastsikringsprøve.

Begge uddannelser er godkendt med virkning fra den 29.10.2012 og fremefter.

Download beskrivelse af uddannelsesmålene med detaljer her:

> 47466 Vejgodstransport for buschauffører
> 47467 Udvidelse af GK for buschauffører


- TURfacebook twitter