Fra det, du kan - til det, du vil

3. oktober 2012

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini ønsker at sætte fokus på de muligheder en realkompetencevurdering giver. Derfor lancerer hun nu i samarbejde med landets VEU-centre en kampagne under overskriften "Fra det, du kan - til det, du vil".

Med en realkompetencevurdering er det muligt at få papir på dine almene kompetencer. Her tæller alle dine kompetencer med, f.eks. fra erhvervserfaring, fritidsliv og uddannelse. Det kan gøre vejen fra ufaglært til faglært kortere, og det ønsker Christine Antorini, at flere skal have kendskab til:

- Det er vigtigt, at både borgere og virksomheder får øjnene op for, hvilke muligheder der ligger i at få lavet en vurdering af sine realkompetencer fra sit arbejdsliv. Det kan give medarbejderen bedre muligheder, når der skal søges job, mens virksomhederne kan spare tid på efteruddannelse og fastholde og styrke medarbejderne, siger Christine Antorini.

En realkompetencevurdering giver afhængig af uddannelsesområdet mulighed for at få adgang til uddannelse, individuel tilrettelæggelse og afkortning af en uddannelse.

Læs pressemeddelelsen fra ministeriet for Børn og Undervisning - klik her.

Læs mere om Meritvejen, der er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen på meritvejen.dk.

-TUR

 

 

 

facebook twitter