TSU hjælper ordblinde på vej

29. oktober 2012
Et TSU projekt skal hjælpe ordblinde chauffører med at blive uddannelsesparate og give dem en bedre hverdag på deres arbejdsplads.

I et samarbejde med 3F i Kastrup har uddannelsesfonden TSU iværksat et projekt, der tilbyder ordblinde chauffører undervisning i dansk, IT og engelsk. Formålet med projektet er at hjælpe chaufførerne med at fjerne tabuet omkring det at være ordblind og give dem mod på efteruddannelse eller anden uddannelse, samt at opsamle erfaringer, der kan guide andre til hvordan man griber uddannelse af ordblinde an.

Undervejs i projektet lærer chaufførerne, hvordan man bruger de hjælpemidler, der findes til ordblinde. De får basal IT-undervisning, danskundervisning og lærer, hvordan de kan få oversat noget til dansk, når de f.eks. står over for en manual, der er skrevet på engelsk. Som en del af projektet bliver de deltagende chauffører afklaret både i forhold til relevante AMU-kurser og i forhold til meritvejsuddannelsen, hvor erfarne chauffører kan blive faglærte inden for et år.

Lene Rosfort fra 3F i Kastrup kan allerede nu fortælle, at kurserne virker.

- Vi har haft det første hold i gennem, og det er tydeligt at mærke, at chaufførerne har fået større selvtillid og ikke er bange for at kaste sig ud i at lære nyt. Det har øget deres uddannelsesparathed og flere har givet udtryk for at de gerne vil på mere uddannelse. Èn er allerede startet på Meritvejen og er på vej mod svendebrevet.

Projektet som løber frem til april måned, hvorefter erfaringerne fra projektet opsamles. Resultatet bliver en række praktiske råd og anbefalinger til hvordan virksomheder, tillidsmænd, ansatte og skoler kan hjælpe ordblinde videre og gøre dem uddannelsesparate.


- TUR


facebook twitter