DM i Skills 2013

27. september 2012

Landets dygtigste lærlinge og elever inden for en lang række fag dyster den 24.-26. januar i Aarhus om titlen som Danmarksmester ved DM i Skills 2013. Transportuddannelserne vil også blive promoveret ved denne begivenhed. 

DM i Skills er Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser. Her kæmper unge om at blive de bedste inden for deres fag. DM i Skills blev afholdt for første gang i 2011 og løber nu af stablen en gang årligt. Det forløber over tre dage, og vinderne kåres den sidste dag med præmieoverrækkelse.

Transport er ikke med som konkurrencefag
Transportuddannelserne vil ikke være repræsenteret som konkurrencefag ved DM i Skills. Det skyldes, at TUR selv afholder mesterskaber for transportlærlinge hvert år, hvor 60 lærlinge dyster inden for 10 forskellige discipliner. Det er udstyrstungt og kræver meget plads, og det kan derfor ikke integreres med DM i Skills, hvor arealet desværre er begrænset. Samtidig er der ikke ressourcer i TUR til både at deltage med en demonstrationsøvelse ved DM i Skills og afholde eget DM for transportlærlinge.

Til gengæld vil transportuddannelserne være repræsenteret ved DM i Skills i form af en informationsstand, så det også vil være muligt for de besøgende at blive klogere på, hvilke muligheder en uddannelse inden for transport kan tilbyde.

Uddannelseskonsulent i TUR Jørgen Jæger fortæller:

- Vi er rigtig glade for at være en del af DM i Skills i det omfang, det nu er muligt for os. Det er et meget flot arrangement, som er med til at vise bl.a. folkeskoleelever, forældre, lærere og UU-vejledere, at der findes mange spændende muligheder inden for de danske erhvervsuddannelser. I den sammenhæng er det vigtigt, at transportområdet også er synligt.

Læs mere om DM i Skills på hjemmesiden www.skillsdenmark.dk


-TUR

 

 

facebook twitter