Cargo Dynasty - en ny måde at lære på

10. april 2013

Et helt nyt computerspil blev præsenteret på Transport 2013 i Herning. Spillet giver blandt andet elever i folkeskolen mulighed for at prøve kræfter med transportbranchen.

Transportminister Henrik Dam Kristensen ved lanceringen af Cargo Dynasty

Nu lanceres et helt nyt computerspil, der er udviklet til brug i undervisningen i folkeskolen og på EUD transportskolerne. Her får eleverne mulighed for at få en smagsprøve på, hvor alsidigt, udfordrende og spændende et job inden for transportbranchen kan være. Spillet blev for første gang vist frem ved Transport 2013. På åbningsdagen kiggede transportminister Henrik Dam Kristensen (S) forbi og gav udtryk for stor ros til spillet, der er udviklet af TSU Fonden og TUR Forlag. Ambitionen med spillet er at give flere unge blod på tanden i forhold til at kaste sig ud i en transportuddannelse:

- Vi vil gerne vise de unge, at transport er et interessant område at arbejde inden for. Her skal man bruge hovedet for at få logistikken til at fungere. Derfor har vi taget initiativ til at møde de unge på en platform, som de bruger og synes om, fortæller Niels Henning Holm Jørgensen, der er chefkonsulent i DI og bestyrelsesmedlem i TSU Fonden. Det er organisationerne 3F og ATL, der står bag TSU Fonden.

Lageropgaver, planlægning af ruter og tilfredse kunder
Spillet er designet som et online multiplayer-spil, så eleverne kan spille med og mod hinanden i grupper, der arbejder med en dagligdag på deres egen fragtcentral. De skal tjene penge ved at udføre forskellige opgaver undervejs i spillet, så de kan få deres virksomhed til at vokse og dermed klare flere og større ordrer. Der skal for eksempel investeres, ansættes personale, håndteres lageropgaver og planlægges fragter.

Undervejs skal spillerne gennem forskellige små minispil løse opgaver og udfordringer præcis, som man møder dem i den virkelige verden. For eksempel kan man støde på spørgsmål som: Hvordan pakker man en lastbil bedst, så logistikken nemmest går op? Kan I overholde køre-/hviletidsreglerne?

Cargo Dynasty er et udfordrende strategispil på niveau med Sim City og lignende. Kort sagt kan alle, der kan lide strategispil, få nogle underholdende timer ud af spillet.

Vinderen af spillet er den gruppe, der har tjent flest penge og har de mest tilfredse kunder. Samtidig har alle deltagerne lært noget om, hvordan hverdagen i transportbranchen ser ud, og måske har en eller flere endda fået smag for at prøve det af i den virkelige verden.

Spillet er offentligt tilgængeligt. Prøv spillet her: cargodynasty.dk

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter