De mange bag DM for transportlærlinge

10. april 2013

Det er TUR, der står som den overordnede arrangør af DM for transportlærlinge. Men for at få det store arrangement til at fungere, kræver det mange hænder. I den forbindelse spiller transportskolerne en stor rolle.

DM2013

Lørdag morgen mødte 64 spændte lærlinge fra hele landet op kl. 7.30 i hal G i MCH Messecenter Herning. Foran dem lå en dag fyldt med udfordrende discipliner, der alle skulle gennemføres med stor præcision, hvis ambitionen om at nå helt til tops på sejrsskamlen skulle indfries.

Det var det 15. DM for transportlærlinge, der i år løb af stabelen, og hvert år lægges der mange forberedelsestimer i at få mesterskaberne til at blive en god og udfordrende oplevelse for lærlingene. TUR er arrangør af mesterskaberne, der foregår i tæt samarbejde med landets transportskoler. I alt kræver det op mod 50 skolefolk på selve dagen til at få det hele til at hænge sammen. De deltager blandet andet som dommere og baneansvarlige.

Mange gode grunde til at støtte mesterskaberne
Laust Bøgesvang, der er faglærer på EUC Vest, har været med til mesterskaberne i rigtig mange år. Han fortæller, at der er masser af gode grunde til, at han bliver ved med at støtte op om DM:

- Idéen med mesterskaberne er jo at få uddannelserne markedsført. At få vist den høje faglighed. Det giver en masse opmærksomhed. Når det så er sagt, så har vi jo også nogle rigtig gode dage sammen. TUR er en tæt sparringspartner, og vi får år efter år hilst på mange af vores kollegaer fra andre skoler. Det er meget værdifuldt, fortæller han og konstaterer, at mesterskaberne også er med til at skabe rigtig god kontakt til de virksomheder, der har deltagende lærlinge. Det giver grobund for en god dialog med mestrene fremover.

Udover skolerne er MCH Messecenter Herning en vigtig samarbejdspartner i forhold til afviklingen af mesterskaberne, og sidst men slet ikke mindst spiller sponsorerne naturligvis også en væsentlig rolle.  Følgende sponsorer støtter op om DM: 3F, ATL, DI, DTL, Volvo Group Trucks Danmark A/S, Danske Fragtmænd A/S, ITD, Still Danmark A/S, TSU, Post Danmark, Brdr. Dahl, HMF, Constructor Danmark A/S, Trans Inform, GUU.

DM for transportlærlinge blev endnu en gang afholdt på fin vis, og publikum mødte talstærkt op. Næste DM bliver afholdt på en af landets transportskoler, men tid og sted er endnu ikke fastlagt.

Hvem vandt?
Se hvem der vandt årets DM for transportlærlinge - klik her.

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter