Så skal de dygtige lærlinge i aktion!

4. april 2013

Scenen er sat til et flot DM for transportlærlinge ved Transport 2013. Her får de 66 chauffør- og lagerlærlinge rig mulighed for at vise, hvad de kan. Startskuddet lyder kl. 10.00, og der er gratis adgang for alle.

DM vindere 2012

Når DM for transportlærlinge på lørdag løber af stabelen ved Transport 2013, handler det ikke kun om, hvem der i sidste ende står øverst på sejrskamlen. Det handler i lige så høj grad om at fejre alle de dygtige lærlinge, der ved at deltage i DM er med til at vise omverdenen de mange kvalifikationer og færdigheder en uddannelse inden for transport giver.

-DM for transportlærlinge er med til at demonstrere, hvad transportuddannelserne bidrager med, og at de unge lærlinge gennem den 3-årige uddannelse opnår et højt fagligt niveau til stor gavn for hele transportbranchen. Det er altid en meget stor fornøjelse at se det engagement og den koncentration, de mange lærlinge lægger for dagen ved mesterskaberne, fortæller uddannelseskonsulent i TUR og projektleder på DM for transportlærlinge Jørgen Jæger.

Udfordrende discipliner
At det kræver et højt fagligt niveau at gennemføre de 5 discipliner, som deltagerne skal igennem, er der ingen tvivl om. Alle øvelserne afspejler nemlig situationer fra det virkelige liv i transportbranchen, da de alle indeholder en række normale arbejdsfunktioner fra lager- og chaufførbranchen. For chaufførlærlingene drejer det sig blandt andet om præcisionskørsel med en trækker og trækker/trailer, mens de også bliver udfordret med de store kraner. Lagerlærlingene skal blandt andet manøvrere en vandtønde med en gaffeltruck og udføre varesalg med plukning ved hjælp af stabler og gøre klar til transport på palle. Alle øvelser vurderes på præcision og tid.

Bred opbakning om DM
DM for transportlærlinge arrangeres af TUR i tæt samarbejde med Transport 2013, landets transportskoler og en lang række sponsorer, der støtter mesterskaberne. Det er blandt andet Post Danmark, som bidrager med flere køretøjer til chauffør-disciplinerne, og som også har to lærlinge på deltagerlisten. Post Danmark støtter op om DM af flere årsager:

-Vi synes, at afholdelsen af det årlige DM for transportlærlinge er en rigtig god aktivitet, som vi meget gerne vil støtte op om. Vi har selv siden 2011 ansat et hold godschaufførlærlinge hvert år, og flere af vores lærlinge har deltaget i mesterskabet. I år har f.eks. vi to deltagere med. Vi vil også meget gerne være med til at sætte fokus på, at det at skaffe praktikpladser til unge mennesker, der gerne vil have en erhvervsuddannelse, er en meget vigtig sag, fortæller Erling Søby, der er personalekonsulent hos Post Danmark.

Ud over Post Danmark støtter følgende sponsorer DM for transportlærlinge: 3F, ATL, DI, DTL, Volvo Group Trucks Danmark A/S, Danske Fragtmænd A/S, ITD, Still Danmark A/S, TSU, Brdr. Dahl, HMF, Constructor Danmark A/S, Trans Inform, GUU.

Kom og vær med!
Hos TUR ser man frem til en festlig dag, hvor der skal sættes spot på de dygtige lærlinge og håber, at rigtig mange vil kigge forbi. De første øvelser skydes i gang kl. 10.00. De indendørs øvelser foregår i hal G, mens de udendørs øvelser vil blive afholdt på de store arealer lige udenfor. Det er også i hal G, at vinderne kåres kl. 16.00 til præmieoverrækkelse. Der er gratis adgang for alle til Transport 2013, der foregår i MCH Messecenter Herning, Vardevej 1.

Læs mere om DM her

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter