Ændring af kørekortbekendtgørelsen

19. december 2013

Gennem flere år har der været et stort ønske om at kunne bruge automatisk transmission i skolevognene til de store kategorier. Nu er der kommet nye bestemmelser via en ændring af kørekortbekendtgørelsen.

I "Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort, Nr. 1431, 2013" udsendt den 14. december fastsættes der nye regler for skolekøretøjer til de forskellige kategorier. Det er især interessant, at der nu åbnes op for at kunne bruge automatisk transmission til C, CE, D og DE. Bekendtgørelsen træder i kraft den 31. december 2013.

I ændringsbekendtgørelsen fastslås følgende:
Adgangen til at benytte kategori C, C/E, D og D/E køretøjer med automatisk transmission til øvelseskørsel og praktisk prøve er betinget af, at ansøgeren i forvejen har kørekort til enten kategori B, B/E, C1, C1/E, C, C/E, D/1, D1/E eller D, som er erhvervet på baggrund af øvelseskørsel og praktisk prøve i et køretøj med koblingspedal.

Reglerne for de forskellige kategorier fremgår af bilag 1 i den nye bekendtgørelse. Bekendtgørelsen kan hentes via dette link - klik her.

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter