TUR besøger automatisk lager

9. december 2013

Brancheudvalget for lager- og terminalområdet har netop været på besøg hos UNICEF. 

I forbindelse med udvalgsmødet den 2. december besøgte TURs brancheudvalg for lager og terminal UNICEFs verdenslager i Københavns frihavn. Brancheudvalget for lager og terminal - som er det faglige udvalg og efteruddannelsesudvalg for lageruddannelserne - har de seneste tre år henlagt to af årets fire møder i virksomheder. Det sker med et ønske om at fortælle virksomhederne om lageruddannelserne og samtidig for at få et indblik i virksomhedernes syn på uddannelse. Samtidig får brancheudvalgets medlemmer med egne øjne set, hvordan lagerarbejde typisk foregår i en moderne virksomhed.

Ved besøget hos UNICEF fik brancheudvalget en interessant rundvisning, hvor der også var mulighed for at høre nærmere om logistikken, varerne og arbejdsprocesserne.

UNICEFs verdenslager er nybygget og nyindrettet i 2012. Lageret er i høj grad automatiseret og består af et højlager, et lavlager, pakkeri og varemodtagelse, i alt mere end 25.000 m2. UNICEFs lager er ret komplekst, blandt andet på grund af de mangeartede varer, der skal håndteres på lageret, herunder medicin der kræver batch- og temperaturstyring samt GDP-certificering fra Lægemiddelstyrelsen. Lageret skal supportere UNICEFs daglige operationer rundt om i verden, men skal også håndtere logistikopgaven ved katastrofesituationer, hvor der på kort tid skal pakkes og sendes store mængder nødforsyninger til alle steder på kloden.

Om UNICEF
UNICEF er verdens største humanitære børneorganisation. UNICEF arbejder med langsigtede udviklingsprojekter og nødhjælp i 156 lande.
FN oprettede UNICEF i 1946 med det formål at hjælpe syge og sultende børn efter 2. Verdenskrig. I 1953 fik UNICEF status som FNs børnefond med udviklingshjælp til verdens børn som sit arbejdsområde. I dag er UNICEF verdens mest indflydelsesrige børneorganisation.
UNICEF yder også humanitær nødhjælp i forbindelse med naturkatastrofer mv. rundt omkring i verden. I den forbindelse har UNICEF blandt andet i Danmark et lager med alle de forskellige produkter og varer, der skal bruges i forbindelse med nødhjælp og mere langsigtede udviklingsprojekter.

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter