De dygtige EUD-elever imponerede til DM i Skills

28. januar 2013

De danske erhvervsuddannelser blev på imponerende vis promoveret, da DM i Skills løb af stabelen fra torsdag til lørdag i sidste uge.

NRGI Arena Park i Aarhus dannede rammen om dette års DM i Skills, hvor elever fra i alt 37 fag kæmpede om at blive Danmarks bedste inden for deres felt. Både konditorer, gulvlæggere, anlægsstruktører, SOSU-assistenter, mekanikere, frisører og kosmetikere var blandt de mere end 200 elever, der i år deltog i konkurrencerne.

Men det var ikke kun EUD-eleverne, der var i aktion. Også en lang række elever fra landets grundskoler fik mulighed for at prøve sig selv af inden for diverse fag. I alt deltog 50 hold af 9. klasses elever i Skills' skolestafet. Her dystede eleverne om at blive de hurtigste og bedste i forskellige håndværkslignende øvelser. F.eks. blev der konkurreret om at være de hurtigste til at skifte hjul eller til at stable og emballere ølkasser. 
Tilskuerne havde også mulighed for at tale med EUD-eleverne, og der var arrangeret diverse rundvisninger og Speakers Corner, hvor unge fra forskellige fag fortalte om deres uddannelse.

DM i Skills 2013 var et imponerende arrangement, som til fulde levede op til ambitionen om at få vist, at de danske erhvervsuddannelser rummer rigtig mange muligheder for talentfulde unge på udkig efter uddannelse. Med et rekordstort antal besøgende fik rigtig mange et indblik i erhvervsuddannelsernes mangfoldighed.

Næste år afvikles DM i Skills i Aalborg.

Transportområdet deltog med en informationsstand
Transportuddannelserne var repræsenteret ved DM i Skills i form af en informationsstand, så det også var muligt for de besøgende at blive klogere på, hvilke muligheder en uddannelse inden for transport kan tilbyde. Transportuddannelserne var dermed ikke med som konkurrencefag ved DM i Skills. Det skyldes, at TUR selv afholder mesterskaber for transportlærlinge hvert år, hvor 60 lærlinge dyster inden for 10 forskellige discipliner. Det er udstyrstungt og kræver meget plads, og det kan derfor ikke integreres med DM i Skills, hvor arealet desværre er begrænset.
TURs DM for transportlærlinge afholdes i år som et led i transportmessen i MCH Messecenter Herning lørdag den 6. april.

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter