Nedtælling til DM for transportlærlinge 2013

5. marts 2013

Den 6. april går det løs igen ved Transport 2013. Her skal 60 lærlinge nemlig dyste om titlen som landets bedste inden for henholdsvis lager- og chaufførmesterskabet.

Udfordrende discipliner, spændte lærlinge og imponerende indsatser er en del af programmet for Transport 2013. TUR afholder nemlig DM for transportlærlinge som et led i messen, og her vil 60 lærlinge dyste om en plads på sejrsskamlen. En af dem er 19-årige Martin Elkjær Hansen.

- Jeg glæder mig rigtig meget! Sådan lyder det fra Martin, der er i lære hos vognmand Kaj P. Jensen i Ulbjerg. Martin blev udtaget til DM for transportlærlinge ved de lokale mesterskaber hos Uddannelsescenter Holstebro, som løb af stabelen ved skolens åbent hus arrangement i februar.

Martin bliver udfordret på præcision og tid
Til DM for transportlærlinge vil Martin og alle de andre lærlinge blive udfordret på blandt andet præcision og tid, når de hver i sær skal gennemføre 5 discipliner, som indeholder en række normale arbejdsfunktioner fra lager- og chaufførbranchen. Chaufføreleverne skal blandt andet køre præcisionskørsel med en trækker og trækker/trailer, mens lagereleverne for eksempel skal manøvrere langgods med en gaffeltruck og læsse det på en trailer. 
Det hele foregår hos MCH Messecenter Herning. Så udover at man kan se de dygtige lærlinge konkurrere på livet løs, vil der også være meget andet at tage sig til. F.eks. kan man købe sig til rollen som co-driver i blandt andet en Lamborghini eller en Porche, og mens man også har mulighed for at møde Mr. Georgia Boy alias Willy Davidsen, der er en garvet veteran i transportbranchen. Læs mere om hele programmet på www.transport2013.dk.

Der er gratis adgang for alle under hele messen - også lørdag den 6. april, hvor man kan se Martin og alle de andre dygtige chaufførlærlinge og lagerlærlinge dyste om pokalerne til årets mesterskaber. De første konkurrencer skydes i gang kl. 10.00, mens man kl. 16.00 vil kunne overvære præmieoverrækkelsen. Her fejres både de enkelte disciplinvindere og de samlede DM-vindere inden for henholdsvis chauffør- og lagermesterskabet. Og hvem ved, måske snupper Martin en plads på sejrskamlen:

- Man håber vel altid på at vinde. Men bare det er en fra min skole, der vinder, så er jeg glad, fortæller Martin, der dog også understreger, at det ikke kun handler om at vinde. Martin ser også frem til at have en god dag sammen med alle de andre og kollegaerne fra praktikvirksomheden, der tager med for at heppe på ham.    

Discipliner i DM for lagerlærlinge:

  • Teoriprøve i TUR systemet Multitest, som lærlingene kender fra certifikatuddannelserne, bl.a. gaffeltruck
  • Klargøring af palle samt stuvning af paller i container ved hjælp af løftevogn
  • Varesalg med plukning vha. stabler og klargøring på palle til transport
  • Gaffeltruckkørsel med vandtønde samt præcisionsstabling af paller
  • Manøvrering af langgods med gaffeltruck samt læsning på trailer

Discipliner i DM for chaufførlærlinge:

  • Teoriprøve i TUR systemet Multitest, som lærlingene kender fra certifikatuddannelserne, bl.a. kran
  • Præcisionskørsel med forvogn og forvogn/hænger
  • Præcisionskørsel med trækker og trækker/trailer
  • Lastfordeling på trailer med brug af gaffeltruck og efterfølgende lastsikring
  • Kranarbejde med lastbilmonteret kran, kategori D

DM for transportlærlinge arrangeres af TUR i tæt samarbejde med landets transportskoler og MCH Messecenter Herning.

Sponsorer for DM for transportlærlinge 2013:
3F, ATL,DI, DTL, Volvo, Danske Fragtmænd A/S, Still, ITD, TSU, Post Danmark, Brdr. Dahl, HMF, Constructor, Trans Inform.

-TUR

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook twitter